Kars

Kars'taki terör operasyonu

21:34 30 Haziran 2016
Kars'taki terör operasyonu

Kars'ta bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, birer M-16 piyade tüfeği, PKM-bixi makinalı tüfek, RPG-7 roketatar ve kanas, 3 kalaşnikof piyade tüfeği ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve 12 el bombası ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sarıkamış 9'uncu Komando Tugay Komutanlığı ve Kars İl Jandarma Komutanlığınca 28 Haziran'da Boyalı Ormanları bölgesinde "Şehit Piyade Binbaşı Bedir Karabıyık-5" ve "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe" operasyonları başlatıldığı anımsatıldı.

Boyalı Ormanları bölgesi Cirit Meydanı mevkisinde güvenlik güçleriyle bir grup terör örgütü mensubu arasında sıcak temas sağlandığı belirtilen açıklamada, ilk temas anında 2 personelin yaralandığı bildirildi.

Çatışmada 4 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 2 örgüt mensubunun da yaralı yakalandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Etkisiz hale getirilen teröristlerle birer M-16 piyade tüfeği, PKM-bixi makinalı tüfek, RPG-7 roketatar ve kanas, 3 kalaşnikof piyade tüfeği ile bunlara ait bol miktarda mühimmat ve 12 el bombası ele geçirilmiştir. Bölgedeki diğer bölücü terör örgütü unsurlarının tespit edilmesi için insansız hava aracıyla bölge üzerinde keşif faaliyetine başlanmış olup, muhtemel hedef ve kaçış güzergahları Obüs bataryalarıyla ateş altına alınmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.