Kars

19 Ekim Muhtarlar Günü

15:48 19 Ekim 2016
19 Ekim Muhtarlar Günü

Sarıkamış ilçesinde, Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören, Sarıkamış Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sarıkamış Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Zeki Temur, burada yaptığı konuşmada, muhtarlık müessesesinin demokrasinin en eski örneği, kültürün ve toplum hayatının vazgeçilmez yapı taşlarından biri olduğunu söyledi.

19 Ekim 1829 Osmanlı'da muhtarlık müessesinin hayata geçtiği tarih olduğunu belirten Temur, "Muhtarlar, demokrasinin en lüzumlu manada tecelli ettiği kişilerdir. Muhtarlar, halkla daima iç içe ve halkı yönetenler arasında bir köprü vazifesi görürler. Onların demokratikleşme, yerelleşme, sivilleşme tabanının sesini tavana iletme gibi çok ciddi görevleri vardır." diye konuştu.

Temur, Muhtarlara halk tarafından büyük bir misyon yüklendiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan 19 Ekimi Muhtarlar Günü olarak ilan etmiş ve 200 yıllık bir geçmişe sahip bu makam hak ettiği değere kavuşmuştur. Bütün muhtarların gününü içtenlikle kutluyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından muhtarlar, Vilayetler Birliği Ana Okulunu ziyaret ederek çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Törene, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, kurum amirleriyle mahalle ve köy muhtarları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.