Kars

4. Sarıkamış Kış Oyunları Festivali sona erdi

20:01 19 Şubat 2017
4. Sarıkamış Kış Oyunları Festivali sona erdi

Festival çerçevesinde Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Katerina Köşkü mevkisinde bugün başlayan off-road ralli köşk etabı kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Sarıkamış Kış Oyunları Festivali, bugün yapılan off-road ralli köşk etabı ve off-road ralli yarışlarıyla tamamlandı.

Bu mücadelenin ardından Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki özel parkurda gerçekleştirilen off-road ralli yarışlarında, sporcular seyircilere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Bazı araçların zorlu parkuru geçerken tehlikeli anlar yaşanan ralli yarışlarında, bir aracın atlama anında yedek lastiğinin düşmesi heyecan yarattı.

Kars Valiliği adına kadın pilotlar Nurcan Bartın Çatır ve Hilal Köksal'ın derece için ter döktüğü yarışların final bölümünde genel klasmanda pilot Ekrem Aydın ile co-pilot Hasan Özcan birinci, pilot Ahmet Tınkır ve co-pilot Rafet Yılmaz ikinci, pilot Ahmet Köse ile co-pilot Volkan Kaba üçüncü oldu.

Yarışmaların en iyi kadın pilotları ise Kars Valiliği adına yarışan Çatır ile Köksal oldu.

Şatır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışlara valilik adına katıldıklarını anımsatarak, "İlk defa Kars'a geldim ve böyle bir zorlu yarış görmedim. Çok güzel, çok heyecanlı, adrenalin verici." dedi.

Önceki gün başlayan festival, bugün gerçekleştirilen off-road yarışları sonrası dereceye giren sporculara protokol üyelerince ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.