Kars

"Çift şoför mahalli hep başımıza iş açtı"

18:46 06 Mart 2017
"Çift şoför mahalli hep başımıza iş açtı"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında "evet" denilmesini isteyerek, "Çift şoför mahalli hep başımıza iş açtı." dedi.

Bakan Arslan, kentin Selim ilçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı sonrası vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Selim halkının her zaman kendilerini olumlu karşıladığını belirterek, kendilerinin de Selim'e hizmet etmek için projeler yaptıklarını bildirdi.

Halk oylaması sürecinde Selim halkıyla gurur duyduklarını ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

"Hepinizin işi ve meşgalesi var. Ona rağmen işinizi, gücünüzü bıraktınız bizi burada yalnız bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun. Ekip olarak size hizmet ediyoruz, hizmet etmeye devam edeceğiz. Etnik yapısına, diline, dinine, kültürüne, mezhebine bakmadan biz, 'Kars'ta bin yıldır kardeşiz' diyoruz, Kars'tan dünyaya birlik beraberlik mesajı veriyoruz. Bir başka mesaj daha veriyoruz diyoruz ki, 'siyasi partisi ne olursa olsun, eğer halkın oyu ile seçilmişse, sorumluluk almışsa biz bütün belediye başkanlarımıza destek oluyoruz, yardım ediyoruz. Sebebi belli. İnsanımıza hizmet etmek."

16 Nisan'da parti ya da hükumet seçimi yapmadıklarını, bir başbakan aramadıklarını vurgulayan Arslan, geçmişteki sıkıntıların yaşanmaması için gelecekte kendilerini idare edecek hükümet sistemini aradıklarını anlattı.

Bakan Arslan, bu nedenle halk oylaması öncesi herkesin şapkasını önüne koymasını isteyerek, şu görüşlere yer verdi:

"Halk oylamasında 'genel başkan, bir milletvekili farklı şey söylemiş olabilir ama ben CHP'li de olsam, HDP'li de olsam, MHP'li, AK Partili de olsam 16 Nisan benim çocuklarımın torunlarımızın geleceği için önemlidir, ben evet diyeceğim' dememiz lazım. Biz Selim'de Sarıkamış'ta, Kars'ta bin yıldır şehit vermişiz. Burası şehitler diyarı. Bu coğrafya yüz sene önce Sarıkamış'ta 90 bin şehit verdi. Ama bin yıldır bu coğrafyada tarihçiler diyor ki 'en az 1.5 milyon şehit vermişiz.' Yani bu coğrafyanın toprağının her karışı, şehit kanıyla sulanmış. Şehitlik mertebesinin ne kadar önemli olduğunu sizlere söylemeye gerek yok. Şehitlik mertebesi Peygamber efendimize komşu olmak demek. Daha bundan ötesi var mı?"

Cumhurbaşkanının ayrı başbakanın da "ayrı tellerde çalmasını" farklı farklı şoför mahallerine benzeten Arslan, "O kamyon ne yük taşır ne de yol alır ya uçuruma uçar ya da devrilir. Böyle oldu mu? Oldu. Rahmetli Turgut Özal Cumhurbaşkanı oldu yerine Mesut Yılmaz'ı başbakan yaptı. Üç gün sonra anlaşmazlık, kavga başladı. Devlette iki başlılık. Bunun zararını kim gördü, biz gördük. Rahmetli Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı oldu dedi ki 'Kızım gibi bildiğim birini, yerime başbakan yapacağım.' Hepiniz biliyorsunuz. O zaman Sayın Tansu Çiller'i başbakan yaptı. Çok güzel. Dedik ki 'Ne güzel, baba kız bizi idare edecekler. Ülkemizin hayrına iş yapacaklar.' Vallahi üç gün sonra kavga başladı. 5 Nisan 1994 bir gecede dolar yüzde yüz değer kazandı. Türk lirası yarı yarıya değer kaybetti." dedi.

-"2001 krizinde 1 milyon kişi işsiz kaldı, 130 bin iş yeri battı"

Arslan, 2001 krizine de değinerek, Bülent Ecevit hükümetinin olduğu söz konusu dönemde anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla 1 milyon kişinin işsiz kaldığını, 130 bin iş yerinin battığını hatırlattı.

Aynı dönemde 21 bankanın battığına işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

"Diyebilirsiniz ki 'bana ne banka batmışsa batmış, kar ederken bana vermiyor ki zarar ederken de ben ona ortak olayım.' Ama o zaman öyle değildi. O zaman kar ederken alıp götürüyordu zarar edince bizim cebimizde çıkıyordu. 2001 krizinde 21 banka battı, 30 milyar dolar batırdıkları parayı, devlet verdi. Nereden verdi? Senin, benim, komşunun cebinden verdi. 30 milyar dolar. Bir yılda yaptığımız ihracat 30 milyar dolar. 2001'de adeta uğraşıyorsun uğraşıyorsun sene sonunda hasadı elde ediyorsun bir yıllık emeğinin sonunda danayı, tohumu, samanı, otu sattım. O sene 20 bin lira para evine gelecek. Oğlan gidiyor dışarıda kafasına göre hovardalık yapıyor ve birden bire sana gelip diyor ki 'baba hele şu 20 bin lirayı ver, o yetmez üstüne bir de 10 bin lira ver, 30 bin lira borcum var ödeyeceğim.' Aynen o duruma düştük. Çift şoför mahalli hep başımıza iş açtı."

Bakan Ahmet Arslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendileri ile hareket etmesinden dolayı da teşekkür etti.

Arslan, konuşmasının ardından Selim Kaymakamı Mehmet Keklik ve Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun'u makamlarında ayrı ayrı ziyaret edip ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.