Kars

Çipli kimlik kartı başvuruları

11:18 08 Mart 2017
Çipli kimlik kartı başvuruları

Sarıkamış ilçesinde nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartları için ilçe Nüfus Müdürlüğü vatandaşların başvurularını randevu ile alarak büyük kolaylık sağladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, çipli kimlik kartları başvuruları Nüfus Müdürlüklerinde devam ediyor.

Sarıkamış Nüfus Müdürlüğü, randevu sistemiyle hem vatandaşa kolaylık sağladı, hemde yığılmayı ortadan kaldırdı.

İlçe Nüfus Müdürü Temel Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki aydır, vatandaşların şahsen başvurularını randevu sistemiyle kabul etmelerinin büyük kolaylık sağladığını söyledi.

Vatandaşlar için çalışan personel için randevu sistemiyle çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Doğan, "Ocak ayı itibarıyla başvuruları almayı sürdürüyoruz. Bu süre içerisinde 2 bin 100 kişinin başvurusunu aldık. Günde ortalama 50 kişinin başvuru işlemi yapılıyor. Başvuru işleminde en çok zaman alan kısım parmak izi alınmasında oluyor. Bunun yanında YGS'ye girecek öğrencilere öncelik tanıyoruz. Ayrıca tüm vatandaşlarımız, gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni kimliklerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle, sınava giriş, pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir." diye konuştu.

Doğan, yaşlı, engelli ve yürüyemeyenler için ilerleyen zamanda bu vatandaşların evlerine mobil cihaz götürmek suretiyle başvurularının alınacağını sözlerine ekledi.

Kimlik kartı almak için 15 yaşından büyüklerin başvuruları için 1 adet biyometrik fotoğraf ile 16 lira ücret alınıyor. Başvurusu alınan ve gerekli kontrollerden geçirilerek onaylanan kimlik kartları, sistem üzerinden Ankara Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başvuru sahiplerinin beyan ettikleri adreslere 20 gün içerisinde teslim ediliyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.