Kars

Aday öğretmenlere 15 Temmuz semineri verildi

12:37 20 Mart 2017
Aday öğretmenlere 15 Temmuz semineri verildi

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aday öğretmenlere "Türkiye'de demokrasi serüveni ve 15 Temmuz süreci" konulu seminer verildi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen seminere, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kaymakam Karaman, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, demokratik bir toplumun gelişimde eğitimin rolünü kavrayabilmesi ve demokrasi kültürünü gelecek nesillere daha iyi aktarabilmesi için öğretmenlere büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi.

Bu seminerlerin sonunda öğretmen adaylarının Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze Türkiye'deki demokratikleşme sürecini tüm aşamalarıyla hafızalarında yer bulacağını belirten Karaman, "Öğretmenlerimiz 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki demokrasi zaferinin Türk tarihindeki önemini daha iyi kavrayarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın yenilenen müfredatında da ilkokuldan itibaren öğrencilere demokrasi ve vatanseverlik duygularını kazandıracak." dedi.

Karaman, eğitimde öğretmenlerin önemli roller üstlendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Demokratik bir toplumun oluşum ve gelişiminde öğretmenlerin ve eğitimin rolü çok önemlidir. Öğretmenlerden demokrasiye sahip çıkmak adına mücadelenin sürekli hafızalarda kalması için öğrencilerimize yaşanan olayları geniş çaplı aktarması gerekiyor. Bu vesileyle 15 Temmuz 2016 tarihinde tankların üzerine çıkan, mermilerin altında can veren şehitleri rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz."

Seminer, 15 Temmuz'da yaşanan olayları anlatan slayt gösterimi ile son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.