Kars

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

17:37 21 Mart 2017
Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik program düzenlendi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda İlçe Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen programda öğrenciler, çeşitli etkinlikler yaptı.

Orman İşletme Müdürlüğü şeflerinden Şener Arif Oğulları, yaptığı konuşmada, dünyada artan sanayileşme ormanların yok olmasına yol açtığını, bu durum birey ve ülke sorunu olmaktan çıkıp uluslararası bir sorun haline geldiğini söyledi.

Kuzey Yarım Küre'de baharın başlangıcı olan 21 Mart günü 1971 yılında Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) tarafından Dünya Ormancılık Günü olarak kabul edildiğini ifade eden Oğulları, şöyle konuştu:

"Ormanlar ekolojik dengenin sağlanmasında ve insan hayatında çok büyük bir öneme sahiptir. Çevremize baktığımızda evimizde kullandığımız birçok eşya, okulumuzdaki sıra, masa, pencere, kapı, kalem defter, kitap gibi birçok malzemenin ağaçtan yapıldığını görmekteyiz. Ormanlar sel, taşkın, erozyon gibi doğal afetleri önler. Ormanlar pek çok hayvanın evi, yuvası ve barınağıdır. Ormanlar gittikçe kirlenen dünyanın oksijen kaynağı, canlı ve cansız varlıklar arasındaki doğal dengenin sağlanmasında büyük bir öneme sahiptir."

Konuşmaların ardından öğrencilere ormanlarla ilgili slayt gösterimi ve çizgi film sunumu yapıldı.

Programa katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.