Kars

"Minik yürek"lerden ihtiyaç sahiplerine destek

11:55 19 Haziran 2017
"Minik yürek"lerden ihtiyaç sahiplerine destek

HÜSEYİN DEMİRCİ - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir grup öğrenci, el emeği göz nuruyla yaptıkları küçük hediyelik eşyaları satarak ramazan ayında ihtiyaçlı ailelerin destekçisi oluyor.

Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı ramazan ayında Sarıkamış'ta bir grup öğrenci, sosyal sorumluluk bilinciyle zor durumda olan ailelere yardım eli uzatıyor.

İlçenin İnönü Mahallesi'nde oturan 6. sınıf öğrencileri Dilara Arslan ve Kadir Arslan ile Şevval Göğdaş, yaptıkları hediyelik eşyayı satmak için yaşadıkları mahalleye küçük bir stant açtı.

Bu stantta el emeği ve göz nuruyla hazırladıkları hediyelik eşyayı satan çocuklar, elde ettikleri kazanç ile gıda malzemesi alarak ilçenin 9 ayrı mahallesinde, daha önceden belirledikleri yaşlı ve kimsesizlere yardım eli uzattı.

Öğrencilerden Dilara Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki arkadaşıyla mahallede yaşayan ihtiyaçlı ve kimsesi olmayan kişilere yardım etmek için böyle bir işe giriştiklerini söyledi.

Mahalledeki kimsesizlere gıda yardımı yapmaya çalıştıklarını anlatan Arslan, "Bazı malzemeler alarak, bileklik, tespih ve nazarlık gibi küçük hediyelik eşya yaptık. Bunları yolun kenarına kurduğumuz stantta satıyoruz. Elde ettiğimiz paraları biriktirip fakirlere yardımda bulunuyoruz." diye konuştu.

Kadir Arslan da ramazan ayının yardımlaşma için iyi bir fırsat olduğunu anlatarak, "Bu çalışmayı önce Dilara başlattı, sonra biz ona ortak olduk. Ramazan ayında mahallemizdeki ihtiyaçlı olanlara yardım ediyoruz. Ramazan bitene kadar hediyelik ürünleri satarak yardımlarımızı sürdüreceğiz." dedi.

- Vatandaşlardan küçük yardımseverlere alışveriş desteği

Çocukların örnek bir çalışmaya imza attığını dile getiren mahalle sakinlerinden Metin Demirci de "Çocukların Ramazan ayında yaptıkları bu anlamlı sosyal sorumluluk projesine katkı olsun diye tespih aldım. Ramazan yardımlaşma ayıdır. Çocuklar sosyal sorumluluk için burada el emeğiyle bir şeyler yaptı. Ben de tespih alıp katkıda bulunmak istedim, ellerine sağlık." ifadesini kullandı.

İhtiyaç sahipleri ise kendilerine yardım eden çocuklara teşekkür etti.

Dilara Arslan ve Kadir Arslan ile Şevval Göğdaş'ın daha önce de 4 ayrı ihtiyaç sahibi kişiye, gıda yardımında bulunduğu belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.