Kars

Sarıkamış'ta "Yaz Spor Okulları" törenle açıldı

11:05 23 Haziran 2017
Sarıkamış'ta "Yaz Spor Okulları" törenle açıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde belediye tarafından başlatılan "Yaz Spor Okulları", düzenlenen törenle açıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gençlerin ve çocukların sporla iç içe olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Belediye tarafından açılan yaz spor okullarına kaymakamlık olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirten Karaman, "Çocuklarımıza her türlü eğitimin verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Sarıkamış, sporcu yetiştiren bir memleket. Eminim ki sizin çocuklarınız da farklı spor branşlarında bu kurslarda en iyi şekilde yetiştirilip başarılı sporcular olacaklar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy da ilçede yalnızca kayak sporu değil diğer branşlarda da başarılı sporcuların yetişmesi gerektiğini belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Ben sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim' sözünü hep aklımızda tutarak çalışmalıyız." dedi.

Ülkenin, ahlaklı, zeki, akıllı ve dinamik gençlere her zaman ihtiyacı olduğunu vurgulayan Toksoy, "Belediye olarak spora büyük önem veriyoruz. Kaymakamlığımız bütün çalışmalarımıza tam destek veriyor. Sarıkamış kendi evlatlarını sporun her branşında en iyi şekilde yetiştirme kapasitesine sahiptir. Çocuklarımızı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, sporun içinde sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırmak bizim görevimizdir." ifadelerini kullandı.

Yaz spor okullarında 6-12 yaş arası 120 sporcu, futbol, kort tenisi ve kayak branşlarında haftada 5 gün okullar açılana kadar eğitim alacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.