Kars

Sarıkamış'ta TOKİ konutları sahiplerini buldu

13:53 22 Ağustos 2017
Sarıkamış'ta TOKİ konutları sahiplerini buldu

Sarıkamış ilçesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 233 konut için kura çekilişi yapıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki kura çekilişine Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul, TOKİ Uzmanı Murat Sırt ve hak sahipleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak hak sahiplerine kura çekimi, konutların durumu ve ne gibi işlemler yapmaları gerektiği konularında bilgiler verildi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış'ın modern bir turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

İlçede kentsel dönüşüm ve TOKİ tarafından inşa edilen konutlarla vatandaşların yaşam standartlarının iyi olacağını belirten Toksoy, "Konutlar, Yeni Mahalle Hançerli Düzü Mevkisi Toplu Konutlar Bölgesi'nde yapıldı. Bu konutlardan önce TOKİ 350 konut teslim etmişti şimdi de 233 konut daha yaptı. TOKİ 3. etap konutları için de yaklaşık 700 talep topladık. Burada yalnız verdiğimiz arazi tahmin ediyorum 500 konut sığacak şekilde olacak. Ayrıca kentsel dönüşümde de 326 konutun yapımı devam ediyor." diye konuştu.

Kuraya katılan hak sahiplerinden Yeşim Altun da yeni bir eve kavuşacak olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, "Rabbim olmayanlara da nasip etsin. Allah herkesin gönlüne göre versin." dedi.

Yapımı tamamlanan konutların iki tip şeklinde 2+1'ler 90 metrekare, 3+1'lerin ise yaklaşık 130 metrekare olduğu bildirildi.

Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekilişi yapılarak, hak sahipleri belirlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.