Kars

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

16:01 29 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Sarıkamış'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman'ın Hükümet Konağı'nda tebrikleri kabulüyle başladı.

Cumhuriyet Bayramı törenleri, hava muhalefeti nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapıldı.

Kaymakam Karaman, törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, halkın güçlü iradesiyle Cumhuriyete her zamankinden daha çok bağlı olduğunu ve onu koruyacağını söyledi.

Cumhuriyet yönetiminde ulusun söz sahibi olduğunu ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

"Cumhuriyeti korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın görevidir. Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez en büyük değerdir,. Çanakkale'de akan kanlar, Sarıkamış'ta solan canlar, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan kahramanlar sayesinde bu günlere gelinmiştir."

Törende daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, oratoryo ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Etkinlikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince ödülleri verilmesiyle sona erdi.

Programa, 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gaziler, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil topluk kuruluşları temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.