Kars

"Şehitler diyarı" Sarıkamış'tan Mehmetçik'e destek

13:43 11 Mart 2018
"Şehitler diyarı" Sarıkamış'tan Mehmetçik'e destek

"Şehitler diyarı" Kars'ın Sarıkamış ilçesinde vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Türk bayraklarıyla donattıkları araçlarıyla konvoy düzenledi.

Otomobillerine Türk bayrağı ve şehitlerin fotoğraflarını asan vatandaşlar, Halk Eğitim Merkezi önünde bir araya geldi.

Korna çalarak şehir turu atan konvoydakiler daha sonra Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne ulaştı. Konvoya katılanlar, burada İstiklal Marşı okudu ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Konvoya katılanlardan Ayhan Kaya, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere destek için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek, "Şehitler diyarı Sarıkamış, her zaman şehitlerin duasıyla anılan bir şehirdir." dedi.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Kaya, "Bu vesile ile buradan bütün dünyaya Türk'ün birliğini, dirliğini, vatanının bölünmezliğini haykırarak, son nefesimize kadar bu vatan yolunda olacağımızı tekrar bildirmiş olduk. Vatanımızın, bayrağımızın yanında olacağız. Nefer olarak çok çalışıp ülkemizi yücelteceğiz. Allah Türk ordumuzun yar ve yardımcısı olsun." diye konuştu.

Vatandaşlar daha sonra Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde tüm şehitler için dua etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.