Kars

Bayramda otoyol ve köprüler 4 gün ücretsiz

15:22 12 Haziran 2018
Bayramda otoyol ve köprüler 4 gün ücretsiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen köprü ve otoyollarda ücretsiz uygulamayı bu yıl da devam ettireceğiz. Köprü ve otoyollar, arife günü dahil olmak üzere 4 gün ücretsiz olacak." dedi.

Bakan Arslan, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık olarak bayram için yaptıkları çalışmalara değinerek, İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

İçişleri Bakanlığı ile bayram süresince yollarda gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Sürücülerimizin herhangi bir aksaklıkla karşılaşmaması adına İçişleri Bakanlığı, valilikler ve bakanlığımızın tüm birimleri koordineli çalışma yürütüyor. Bayram süresince yollarımızdaki inşaat çalışmalarını minimum seviyeye indireceğiz. Mecbur olmadığımız yerlerde çalışmayacağız ki insanlarımız daha rahat seyahat edebilsin."

Vatandaşlardan ve sürücülerden yollarda dikkatli olmalarını isteyen Arslan, bayram sevincinin üzüntüye dönüşmemesi temennisinde bulundu.

Arslan, vatandaşları uykusuz yola çıkmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Bayram süresince karayolları bünyesindeki otoyol ve köprülerin ücretsiz olacağını anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen köprü ve otoyollarda ücretsiz uygulamayı bu yıl da devam ettireceğiz. Köprü ve otoyollar, arife günü dahil olmak üzere 4 gün ücretsiz olacak. Bayram sonrası 18 Haziran Pazartesi sabah 07.00'ye kadar ücretsiz uygulamamız devam edecek. Arife günü gece yarısı yola çıkan sürücülerimizin bayram dönüşündeki pazarı pazartesiye bağlayan gece de ücretsiz seyahat etmesini sağlamak istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.