Kars

Aras EDAŞ görevlisinin bıçaklı saldırıya uğramasına tepki

15:46 25 Eylül 2018
Aras EDAŞ görevlisinin bıçaklı saldırıya uğramasına tepki

Kars'ta elektirik dağıtım şirketi Aras EDAŞ görevlisinin elektrik borcu bulunan bir vatandaşın bıçaklı saldırısına uğraması protesto edildi.

Aras EDAŞ Kars İl Müdürlüğünde görevli Doğukan Koçkeser, dün elektrik borcu bulunan bir vatandaşın elektriğini kesmek üzere gittiği evde bıçaklı saldırıya uğradı. Kolundan yaralanan Koçkeser, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Saldırıyı kınayan Aras EDAŞ çalışanları, "Tüketici saldırısına son", "Şiddeti kınıyoruz", "Çalışana şiddete hayır" dövizleri taşıyarak saldırıya tepki gösterdi.

Aras EDAŞ Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, yaptığı konuşmada, müşterilerine kaliteli hizmet sunabilmek için titizlikle çalıştıklarını söyledi.

2018 yılında personellerinin 5'inci saldırıya uğradığını ifade eden Gürel, "Kötü niyetli insanlara fırsat vermeyeceğiz, mücadelemize daha çok devam edeceğiz. Kaçak kullanım, borcunu ödemeyenlerin elektriklerini keseceğiz." dedi.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (Tes-İş) Sendikası üyeleri adına konuşan Yasin Çiftçi de saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, "Aras EDAŞ çalışanları olarak müşterilerimizin kesintisiz ve kaliteli enerji kullanmaları için 24 saat hizmet vermekteyiz." diye konuştu.

Görevlerini layıkıyla yaptıklarını anlatan Çiftçi, "Son zamanlarda kesme-açma ve kaçak elektrik kullanımıyla mücadele eden arkadaşlarımız, darp edilmeye ve dün olduğu gibi yaralayıcı ve delici aletlerle saldırıya maruz kalmaktadır. Bizlerin tek amacı görevimizi layıkıyla yapmak ve ailemizin geçimini sağlamaktır." ifadesini kullandı.

Saldırıya uğrayan Doğukan Koçkeser ise "İşimiz icabı oraya gittik. Borcundan dolayı abonenin elektriğini kestik. Onun da tepkisi direk saldırı, şiddet oldu. Biz görevimizi yapıyoruz ama böyle bir saldırıya maruz kaldık, kınıyoruz." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.