Kars

Kars Şeker Fabrikası yeni sezon pancar alımına başladı

15:25 05 Ekim 2018
Kars Şeker Fabrikası yeni sezon pancar alımına başladı

Kars Şeker Fabrikasında 2018-2019 dönemi pancar alım kampanyası törenle başladı.

Şeker fabrikasında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Fabrika Müdürü Mevlüt Dülger, burada yaptığı konuşmada, bölgenin şeker pancarı üretiminde önemli bir merkez olduğunu belirtti.

2018-2019 dönemi 25. pancar alım kampanyası dönemi için 422 pancar üreticisiyle sözleşme yapıldığını ifade eden Dülger, "20 köyümüzde 10 bin 200 dekar alanda pancar ekimi yaptık. Bunun karşılığında çiftçilerimize 11 milyon Türk lirası ödeme yapılacak. Bu ödemelerin 4 milyon lirasını avans olarak ödemiş bulunmaktayız." dedi.

Şeker pancarı almaya başladıklarını ve bunları işlemek için yoğun şekilde çalıştıklarını anlatan Dülger, şunları kaydetti:

"Fabrikamız bu kampanya döneminde yaklaşık 40 bin ton pancar işleyecek. Hedefimiz, bu pancarın karşılığında 6 bin ton kristal şeker, 12 bin ton küspe ve bin 200 ton melas üretimi yapmak. Bu hedefimize ulaşırken 504 personelimizle 7/24 çalışacağız." diye konuştu.

Şeker-İş Sendika Başkanı Yaver Kop da konuşmasına, Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalındaki terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyerek başladı.

Fabrikanın daha önce sancılı bir süreçten geçtiğini, şimdilerde ise başarıyla üretim yaptığını dile getiren Kop, iş kazalarının olmadığı bir üretim sezonu temenni etti.

Konuşmaların ardından fabrikaya ilk pancarı getiren 5 çiftçiye çeşitli hediyeler verildi, ardından kurban kesildi, dua okundu.

Törene, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, İl Müftüsü Yusuf Eviş ile kent protokolü ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.