Kars

Çocuklar bu hale geldi! Köylüler tarlaya gitmeye korkuyor

11:25 25 Temmuz 2019 3 Yorum Var
Çocuklar bu hale geldi! Köylüler tarlaya gitmeye korkuyor

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Göldalı ve Doğruyol köylerinde yaşayan Tufan Duman ile Hüseyin İncedere arıların saldırısına uğradı.

Kaldırıldıkları hastanede müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edilen çocuklardan Tufan Duman, "Bölgedeki birçok köyün çevresi arıcılar tarafından kuşatılmış. Tarlaya, yaylaya, hayvanların peşine gitmekten korkar olduk. Önlem alınmasını istiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi. 

Arpaçay ilçesine bağlı Göldalı ve Doğruyol köylerinde arı korkusu yaşanıyor. Köylerin çevrelerindeki arıcılar nedeniyle başta çocuklar olmak üzere köylüler, sık sık arı saldırısına uğruyor. Göldalı köyünde yaşayan Sergen Macit'in (18), geçen hafta arı sokması nedeniyle hastanelik olmasının ardından Tufan Duman ve Hüseyin İncedere arıların saldırısına uğradı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan 2 çocuk, bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Göldalı köyünde yaşayan Tufan Duman, "Evin önünde arılar saldırdı. Biri alnımdan diğeri ensemden soktu. Eve kaçtım. Baygınlık geçirmişim. Gözümü açtığımda hastanenin acil servisindeydim" dedi. Duman, "Bölgedeki birçok köyün çevresi arıcılar tarafından kuşatılmış. Tarlaya, yaylaya, hayvanların peşine gitmekten korkar olduk. Önlem alınmasını istiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

Baba Ömer Duman da "Köyümüz arıcıların istilasına uğradı. Köy çevresinde altı noktada arıcılar var. İnsanlar dışarı çıkamıyor. Birinin izinli olduğunu biliyoruz ancak diğerlerinin izni var mı belli değil. Geçtiğimiz günlerde köyümüzden bir genç, arı sokması sonucu hastanelik oldu. Oğlum 6 saat müşahede altında tutuldu. Arıcılardan şikayetçiyiz" dedi.

Doğruyol köyünde yaşayan Talip İncedere ise arı sokması sonucu 4 yaşındakı oğlu Hüseyin İncedere'nin hastanelik olduğunu belirterek, arı korkusundan tarlaya gidemediklerini, yetkililerden bu soruna bir çare bulmasını istediklerini söyledi. 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşalr bu arıyı b,lmediğiniz için cir cir cir ötüyorsunuz! bu bal arısı farklı TÜRKİYEDE olmayan bir cins eminimki ucuz diye dıışardan getirilmiş benim bahsettiğim arı cinsiyse it gibi bi arı dolaştığı alanda bir canlı agılasa direkt saldırıyor direkt kafaya saldırıyor öldürmeden asla kurtulamassın eyer birtane diyilde 2 taneyse biri gidip yardım çağırıyor..komşum nerden bulmuşsa getirmiş bahcesine sadece bana dyil tüm cevreye saldırıdğı için rahatsız olduk araştırdık bi komşuda çıkdı önce insanca söyledik gıygıy etmeye başladı sonrada insanlıkdan çıkacağımı ifade edince dağa gönderdi
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    o kadar büyütmeyelim bende çocukken defalarca sokulduk hatta vucudumuz alışıyor hatta yabanileri kızdırırdık çocukluk işte
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    bal arısı saldırgan değildir,ve insan derisi bal arısının iğnesi için kalın gelip,arı iğnesini soktuktan sonra çıkarmak için zorlarken iç organları zarar görüp ölmektedir.arıların bu yüzden insanlara saldırması için aşırı derecede rahatsız edilmeleleri,ürkütülmeleri lazımdır. ve köylüler arlara ne yapıyorlarki sokacak kadar kızdırıyorlar.
    Cevapla
  • senatör 4 yıl önce Şikayet Et
    kendin söylüyorsun işte iğnesini soktuktan sonra ..... demekki sokuyormuş :)
    İlk beğenen sen ol
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarım ve hayvancılık bakanlığına sesleniyorum burda kulak verin! ülkemize 5-10 sene önce bir tür arı getirildi bu arıalrın kanat şekli normal barısına göre farklı ne tür bir arı bilmiyorum benim komşumda getirmişdi bu arı dolaşdığı alandaa bir hareketli insan görse direkt kafaya saldırıyor. sokmadan da durmuyr.bu tür arıyı ülkemize bilinçli getirdiler ..bahcemizde çalışamaz olmuştuk.arının kimin olduğunu buldukdan sonra önce kendiisne şikayet ettim eyer deidm bunalrı burdan kaldırmassan çok yapıcı önlemelr alıcam ve adam sözümü önemsedi yoksa o arının olduğu kovanı açıp adamın kafasını oraya soukcakdım
    Cevapla
  • zxcs 4 yıl önce Şikayet Et
    bakanlık da seni hemen duydu
    İlk beğenen sen ol
  • ramazan k koca 4 yıl önce Şikayet Et
    müthiş bir zeka valla kimse bunu düşünememişdir kesin tebrikelr çözüm hazır hadda oköyun girişine bu kyafetten hazırlayıp herkese dağtmalılar
    İlk beğenen sen ol
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Arıcılara arılarına sahip çık diyemeyiz herhalde. Onlar da ekmek parası için oradalar. Arı kıyafeti giymek çözüm olabilir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Aydemir. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz? Aricilar ozaman köylüye kiyafet dagitsin. Normalinde yerlesim yeriden uzak olmali.
  • alperennn 4 yıl önce Şikayet Et
    köyde herkes arı maskesiyle mi dolaşsın.... hakan çok zekisin değerlendirsinler seni ziyan olma
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.