Kastamonu

Balıkçılar palamut sezonundan umutlu

18:11 31 Ağustos 2015
Balıkçılar palamut sezonundan umutlu

Denizlerde genel av yasağının kalkmasına saatler kala balıkçılar, "vira bismillah" diyebilmek için son hazırlıklarını yapıyor.

Sinop-Kastamonu Bölgeleri Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, palamutun Karadeniz'deki yolculuğuna devam ettiğini, balığın durumunun sezon açıldıktan sonra belli olacağını söyledi.

"İlk izlenimlerimiz olumlu ancak palamut bol olacak demek şimdilik doğru olmaz" diyen Bayrak, "Karadeniz'in hemen her bölgesinde palamutlar irili ufaklı kendini gösteriyor, sularımızda dolaşıyor. Şu an teknelerin büyük çoğunluğu da denize açılmaya hazır, yasağın kalkmasını bekliyor. Palamutun bol olup olmayacağı ise bir iki gün içinde netlik kazanır. Dolayısıyla kesin bir ifade kullanmak, eldeki verilere göre yanlış olur" değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

Abana ilçesinde balıkçılık yapan Namık Çay da sezondan umutlu olduklarını ve bereketli bir sezon geçirmeyi beklediklerini kaydetti.

Çay, balıkçıların sezonu hasretle beklediğini vurgulayarak, "Yaz boyunca balıkçılar teknelerini ve ağlarını bakımdan geçirdiler. Şimdi, denize açılmak için çok az bir zamanımız kaldı. Gece 12'den sonra büyük takımların denize açılmasıyla balığın nerede ve ne bollukta olduğunu öğreneceğiz. Ancak, yasağın kalktığı ilk saatlerde ay ışığı olduğundan kendimiz yakamoza çıkamayacağız. Gün içinde Vira Bismillah diyerek, denize açılacağız. Balıkçı arkadaşlarımıza rast gele diyor, hayırlı bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz" diye konuştu.

 

Palamutun tanesinin tezgahta 5-10 liradan alıcı bulabileceğini aktaran Çay, balığın durumuna göre bu rakamın değişeceğini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.