Kastamonu

Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Butur'dan olağanüstü genel kurul açıklaması

17:05 01 Eylül 2015
Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Butur'dan olağanüstü genel kurul açıklaması

Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Ziraat Odası Kurucu Başkanı Nahit İğdirli ve başkan adayı Muzaffer Etyemez'in olağanüstü genel kurul talepleri hakkında açıklama yaptı.

Butur, Kastamonu Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 6 ay önce yapılan genel kurulda İğdirli ve Etyemez'in toplam aldığı oyun 105 olduğunu söyledi.

Seçimlerin ardından İğdirli ve Etyemez'in olağanüstü genel kurul talebi ile delegelerden imza topladıklarını ifade eden Butur, seçimlerde ve seçimlerden önce adaylar arasında çekişmelerin yaşandığını anlattı.

Butur, şöyle konuştu:

"Birbirinize birer kamyon çamur atacaksınız ondan sonra yan yana gelince bu iş belki olur diyeceksiniz. Bunlar yanlış şeyler. Genel kurul için toplayabildikleri geçerli imza sayısının 55'te kalması çiftçilerimizin, çalışan oda ile laf üretenleri çok iyi tahlil ettiğinin göstergesidir. Yenilen pehlivan güreşe doymaz." 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile bu konu hakkında görüşme yaptığını bildiren Butur, bu durumun Bayraktar tarafından da olumlu karşılanmadığını vurguladı.

Butur, olağanüstü genel kurulun yapılabilmesi için delege sayısının üçte biri kadar imzaya ihtiyaç duyulduğunu, bu sayının 60'a tekabül ettiğini ancak şu ana kadar toplanan imzanın 55 olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.