Kastamonu

Tayland'dan Fransa'ya bisiklet yolculuğu

17:45 27 Eylül 2015
Tayland'dan Fransa'ya bisiklet yolculuğu

Tayland'ın Bangkok şehrinden Paris'e gitmek üzere bisikletleriyle yola çıkan Fransız çift Kastamonu'ya ulaştı

Tayland'ın başkenti Bangkok'tan 9 ay önce Paris'e gitmek üzere bisikletleriyle yola çıkan Fransız çift Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Sebastian ve Flarence Bernardoni çifti, AA muhabirine, macera yaşamak, seyahat etmek, farklı ülkeler ve kültürler tanımak amacıyla 27 Ocak 2015 tarihinde Fransa’dan uçakla Bangkok'a gittiklerini söyledi.

Ulaştırma mühendisi olduğunu belirten Sebastian Bernardoni (32), 9 ay önce bisikletleriyle Bangkok’tan yola çıktıklarını, Kamboçya, Vietnam, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkeleri geçerek Türkiye’ye geldiklerini söyledi.

Flarence Bernardoni (31) ise jeoloji mühendisi olduğunu ve eşi ile ortak karar alarak, bisikletle farklı ülkeleri gezmek, insanlarını tanımak, kültürlerini yakından görmek için yola çıktıklarını anlattı.

Şu ana kadar 11 bin 200 kilometre yol kat ettiklerini ifade eden Bernardoni, "Paris'e 5 Aralık 2015 tarihinde ulaşmayı hedefliyoruz. Yunanistan, İtalya ve İsviçre üzerinden Fransa’ya geçeceğiz. Toplamda 15 bin kilometre pedal çevirmiş olacağız. Şu ana kadar yolculuğumuz çok iyi geçti. Gördüğümüz kadarıyla Türkiye çok güzel, insanları çok cana yakın, yollarda yemek, çay ikram ediyorlar, tarlalarda, bahçelerde çalışan kişiler bize domates, biber, kavun, karpuz ve sarımsak  ikramlarında bulunuyorlar ve şaşkınlıkla bakıyorlar" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.