Kastamonu

Mina'daki izdiham

15:12 29 Eylül 2015
Mina'daki izdiham

Hac görevini yerine getirirken Mina'daki izdihamda yaralanan ve Cidde'deki bir hastanede tedavi altına alınan Yaşar Aslan'ın Kastamonu'daki ailesi kavuşacakları günü bekliyor.

Yaşar Aslan'ın oğlu Fatih Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının bu sene hac vazifesini yerine getirmek için annesiyle kutsal topraklara gittiğini söyledi.

Babasının son telefon görüşmesinde "Arafat'a çıkıyorum, çok kalabalıkmış, arama şansım olmayabilir" dediğini aktaran Aslan, "Mina hadisesini duyduğumda babamın orada olabileceğini düşünmedim. Sonra hastanede olduğunu öğrendim. 3 gün babamdan haber alamadım. Allah'a şükür ki bulundu. Cidde'deki bir hastanede olduğu söylendi" dedi.

Aslan, olay sonrası çok endişelendiklerini ancak babası sağ kurtulduğu için şükrettiklerini dile getirdi. 

Annesinden "Babasının yoğun bakımda bulunduğu ancak durumunun ağır olmadığı" bilgisini aldığını belirten Aslan, "Annem 'vücuduna baktığını, kırık, ezik gibi herhangi bir şey olmadığını' söyledi. Sadece böbreği çok susuz kalmış, şoktaymış. Doktorlar '3-4 gün uyutmaları gerektiğini' söylemiş" diye konuştu.

Suudi doktorların "Yaralının durumunun Türkiye'ye nakil için henüz uygun olmadığı, birkaç gün içinde konunun netleşebileceği" yönünde görüş bildirdiğini belirten Aslan, anne ve babasının bir an önce Türkiye'ye getirilmesini beklediklerini kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.