Kastamonu

Tosya'da çeltik hasadı

17:09 06 Ekim 2015
Tosya'da çeltik hasadı

 Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, 2015 yılı çeltik hasadında verimin yüzde 50 - 55 seviyelerinde olduğunu gördüklerini bildirdi.

Akdiken, çeltik hasadı yapılan arazilerdeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya'da pirinç ekilen alanların 30 bin dekardan 8 bin dekara kadar düştüğünü söyledi. 

Başta sulama sorunu olmak üzere pirinç fiyatlarının istenilen seviyede olmaması ve girdilerin artması gibi bir çok nedenden dolayı bu verimli arazilerin tamamında çeltik üretimi yapılamadığına işaret eden Akdiken, şöyle konuştu:

"Çeltik ekilen alanlarda yaptığımız incelemelerde ise bu yıl verimin yüzde 50 - 55 seviyelerinde olduğunu gördük. Geçen yıl bu oranın yüzde 40 civarında olduğu düşünüldüğünde iyi bir hasat dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim. Devam eden hasadın bereketli geçmesini ve alınacak önlemlerle çeltik ekim alanlarının yine o eski seviyelere çıkmasını temenni ederim."

Akdiken, "Beyaz altın" olarak adlandırılan Tosya pirincinin, lezzetiyle tüketicilerin özellikle tercih ettiği ürünler arasında yer aldığını kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.