Kastamonu

Karadenizli balıkçıların hamsi sevinci

14:31 06 Kasım 2015
Karadenizli balıkçıların hamsi sevinci

 Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, deniz suyunun soğumasıyla Karadeniz'de görülmeye başlayan hamsinin balıkçıların yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok balıkçı teknesiyle Karadeniz'de hamsinin izinin sürüldüğünü ifade ederek, geçen seneye göre bereketli bir sezon yaşandığını belirtti. Denize serilen ağların bol hamsi ile çekildiğini anlatan Bayrak, bugünlerde İnebolu-Amasra bölgesinde önemli hamsi potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

Sinop'ta da geçen günlerde önemli seviyede hamsi avcılığı gerçekleştiğini dile getiren Bayrak, şöyle konuştu:

"Son duruma baktığımızda sezon bereketli geçecek ancak ne zamana kadar devam eder, bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Palamut sezonunun da son günlerine girdik. Umutla palamut sezonuna hazırlanan balıkçılarımız ne yazık ki istediğini alamadı. Bunun çeşitli etkenleri olabilir, hava şartları, mevsimsel değişiklikler gibi. Sezona dair beklentileri olan balıkçılarımız maalesef hayal kırıklığı yaşadı. Dip ağlarıyla yapılan avlarda barbun, çinekop, mezgit kendini gösteriyor. Hamsinin de bölgemize girmesiyle bu türlerde güzel bir hareketlilik olacak gibi görülüyor."

Bayrak, palamutların tezgahta büyüklüğüne göre 15-25 lira, hamsinin de 2,5-5 liradan alıcı bulduğunu, bolluğun sürmesi halinde fiyatların daha da düşebileceğini kaydetti.

İnebolu ilçesine bağlı Gemiciler Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Vekili Turan Akın da hamsinin, palamutta umduğunu bulamayan balıkçıların yüzünü güldürdüğünü, son günlerde barınaklarında ciddi bir tekne trafiği yaşandığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.