Kastamonu

İnebolu'da kivi hasadı başladı

15:14 06 Kasım 2015
İnebolu'da kivi hasadı başladı

Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce İnebolu ilçesinde kivi hasadı programı düzenlendi.

Vali Şehmus Günaydın, Evrenye köyünde üretici Osman  Üstün'e ait bahçede düzenlenen programda yaptığı konuşmada, tüm ilçe ve köylerde çiftçiye her türlü desteği verdiklerini, vermeye devam edeceklerini söyledi. 

Kiviye gereken önemi verdiklerini belirten Günaydın, "Bu yılki kivi hasadının çiftçilerimiz için bereketli olmasını diliyorum. Kastamonu'da son 1,5 yılda 200 bin ceviz fidanı dağıttık. Türkiye tükettiği cevizi üretemiyor. Biz 10 yıl içerisinde ceviz fidanlarını 1 milyona çıkarttığımız zaman bunun Kastamonu ekonomisine getirisi 100 milyon dolar olacak" dedi.

- Kastamonu'da yıllık 154 ton kivi üretimi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Murat Türkmen ise Kastamonu'da 227 dekar alanda 154 ton kivi üretildiğini bildirdi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bütçesinden kivi üreticilerine bugüne kadar 140 bin liralık hibe desteği sağlandığını anlatan Türkmen, "2015 yılında da İnebolu ilçesine bağlı Yunus köyünde 20 bin liralık bütçeyle 3 dekar alanda kapama kivi bahçesi kurulumuna ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edilerek, sezonun ilk kivi hasadı gerçekleştirildi.

Programa Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Defterdar Ali Ateş, kamu kurumlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.