Kastamonu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

18:50 08 Kasım 2015
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

 Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, din görevlilerinin en önemli probleminin mesleğe girince kendini salıvermek olduğunu belirterek, "Yeni şartlara uymak üzere kendimizi yenilemek gibi bir derdimiz olmuyor. Halbuki, yenilenmeyen yenilir" dedi. 

Yılmaz, Kastamonu İl Müftülüğünde din görevlileriyle yaptığı toplantıda yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'i okurken çeşitli kıraatler ve tavırlar olduğunu söyledi. 

İslam dünyasında yapılan Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarının, ülkelerin kendi propagandalarını yaptıkları bir alana dönüştüğünü savunan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu konuda en çok rant elde eden ülke de İran, biliyorsunuz. İran bu konuda çok iyi tanıtım yapıyor. Bu işin şovunu da çok iyi yapıyor ve hakikaten ülkesini de bu manada çok iyi tanıtıyor. Dolayısıyla, bizim ülkemizdeyse, özellikle hafızlık konusunda ülkemiz insanlarının çok iyi bir seviyede olduğunu düşünüyorum. Kıraati de çok iyi insanlarımız var ama bizim kusurumuz ne? Biz de biraz prezentasyon problemi var, takdim edemiyoruz. Bu tür yarışmalara gitmeden önce, gençlerimizi, adaylarımızı belki bir ay, 2 ay, 3 ay eğitime alıp orada nasıl bir edayla, nasıl bir sedayla topluluk karşısına çıkmalı, revaç nedir, hangi konularda ilgi var, onları bilmeliyiz."

Yılmaz, herhangi bir yarışma teklifi geldiğinde İran'ın önceden yarışmanın yapılacağı yerin şartlarını öğrendiğini dile getirdi. Sonra ilgili ülkeye gidecek en göz doldurucu kişiyi seçtiğini ve yanına dil bilen bir rehber verdiğini aktaran Yılmaz, "Gittiğinde ortamı hazır buluyor. Biz de elinden tutma işi biraz zayıf maalesef. Bu, bizim kusurumuz tabi. Kıraat kurulumuzla Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve bunların yurtdışı ayağıyla müştereken artık Türkiye'nin yurtdışında hafızlık adına önemli adımlar atıyor. Bizim hafızlarımızın, güzel okuyucularımızın sesleri oralarda yankılansın istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, böylelikle Türkiye'nin bayrağının dalgalandırılacağını ve yeni gelen nesilin teşvik edilmiş olacağını bildirdi. Din görevlilerinin biraz daha çıtayı yükseltme derdinde olması gerektiğini, bunun çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Meslektaşlarımızın ön önemli problemi, mesleğe girince kendimizi salıveriyoruz. Her gün bir öncekinden daha iyi olma özelliğimiz olmuyor bizim maalesef. Bir başlıyoruz mesleğe, başladığımız günden daha geriye düşüyoruz. Yeni şartlara uymak üzere kendimizi yenilemek gibi bir derdimiz olmuyor. Halbuki, yenilenmeyen yenilir. Bunun için hepimiz okumaya, yeni bilgiler öğrenmeye muhtacız."

Yılmaz, kendini yenileyen din görevlilerinin çok iyi şeyler yaptığını aktararak, bunu her yerde gördüklerini kaydetti.       

Toplantıya, Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.