Kastamonu

Tecvit Çalıştayı

20:39 08 Kasım 2015
Tecvit Çalıştayı

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Kastamonu'da düzenlenen Tecvit Çalıştayı sona erdi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalıştayın 4 Kasım'da Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda başladığını anımsattı. Çalıştayın amacının Türkiye'nin seçkin kıraat alimleri ve tecvit müelliflerini biraraya getirerek, tecvit bağlamında müzakere yapmak olduğunu söyledi. 

İleride gerçekleştirilebilecek uluslararası bir çalıştay için de ön hazırlık çalışması yapıldığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"İnşallah, neticesinde de kurulumuza ait bir tecvit kitabını hazırlamak amaçlı Kastamonu'da bunu düzenlemiş olduk. Çalıştayda 10 tebliğ sunuldu, bir de panel yapıldı. 4 Kasım akşamı Diyanet İşleri Başkanının teşrifiyle ve Kastamonu Müftülüğünün katkılarıyla büyük bir açılış yaptık. Açılışımıza çok güzel bir katılım oldu. 4 gün boyunca da Ilgaz Dağı'nda akademisyenlerimizle, eğitim merkezlerinden gelen hocalarımızla, bu alanda özel olarak hizmet veren Kur'an halkası oluşturmuş hocalarla ve tecvit müellifleriyle çok bereketli, faydalı, çok güzel bir toplantı icra ettik."

- Çalıştay kitaplaştırılacak

Şahin, sunulan tebliğler gözden geçirildikten sonra kurulun internet sitesinde yayına konulacağını ve ileride kitaplaştırılarak halkın hizmetine sunulacağını dile getirdi. 

Şahin, çalıştaya katılan yaklaşık 90 kişinin fikirlerini paylaştığını aktararak, ileride kıraat ilminde yapılacak çalışmalara bu çalıştayın bir basamak oluşturacağını kaydetti.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.