Kastamonu

Dalgalar balıkçı barınağının duvarlarını yıktı

14:44 03 Aralık 2015
Dalgalar balıkçı barınağının duvarlarını yıktı

Kastamonu'nun sahil ilçelerinden İnebolu'da etkili olan fırtına ve dalgalar, bir balıkçı barınağının 4 metre yüksekliğindeki duvarlarını yıktı

 Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dalgalar, Evrenye köyündeki balıkçı barınağında hasara neden oldu.

İnebolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün hızı saatte 93 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki dalgalar oluşmuştu.

Evrenye Balıkçı Barınağı'nın ana mendireğinde bulunan 4 metre yüksekliğindeki beton duvarlar, dalgaların etkisiyle yıkıldı. İki blok halinde yaklaşık 20 metre uzunluğundaki beton duvarı yıkan dalgalar, barınağın içine girdi.

Evrenye Köyü Muhtarı Hayri Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dalgaların barınakta hasar oluşturduğunu belirterek, "Dalgaların etkisiyle önce duvarları koruyan taş tahkimat dağıldı, ardından da beton bloklar yıkıldı" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca balıkçı barınağının onarımı için geçen eylül ayında ihale yapıldığını anlatan Yorulmaz, "Müteahhit firma sahibi geçtiğimiz günlerde köyümüze geldiğinde barınağı inceledi. İnşallah önümüzdeki günlerde şantiyeyi kurup inşaata başlayacak. Onarım ihalesi yapılmasaydı bu kış barınak yıkılabilirdi" diye konuştu.

Yorulmaz, duvardaki başka blokların da yıkılma tehlikesi bulunduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.