Kastamonu

Güvercinleri yemlemeden mesaisine başlamıyor

11:02 18 Aralık 2015
Güvercinleri yemlemeden mesaisine başlamıyor

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde yaşayan kahvehane işletmecisi Satılmış Çapar, her gün mesaiye başlamadan önce iş yerinin önünde toplanan güvercinleri yemliyor

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde kahvehane işleten 59 yaşındaki Satılmış Çapar, iş yerinin önünde toplanan güvercinleri yemlemeden mesaiye başlamıyor.

Marmara depremine Adapazarı'nda yakalanan Satılmış Çapar ile ailesi, enkaz altında kaldı. 8 saat sonra enkaz altından Çapar, eşi ve kızı sağ olarak çıkarılırken, 16 yaşındaki oğlu Faruk kurtarılamadı.

Depremin ardından yaşadıkları acıları hatırlamamak için 20 yıl yaşadığı kenti terk eden Çapar, memleketi Hanönü ilçesine yerleşti ve kahvehane işletmeye başladı. Çapar, burada her gün mesaiye başlamadan önce mutlaka iş yerinin önünde toplanan güvercinlere yem veriyor. 

Çapar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kahvehanenin önünde toplanan güvercinlerin kendisine alıştığını, gittiği yerlerde kendisini takip ettiklerini söyledi.

Güvercinlere haftada 25 kilogram civarında yem verdiğini anlatan Çapar, şöyle konuştu:

"Bir evladımı kaybettim. Burada güvercinlere evladım gibi bakıyorum. Her sabah onları yemlemeden mesaiye başlamam. Bana alıştıkları için kahvehane binasının çatısına konarlar. Ben gelirken bana doğru uçarlar. Yemlerini yedikten sonra uçuşmalarını görmek beni mutlu ediyor. Güvercinleri çok seviyorum." 

- "Onları sahipsiz bırakmamak gerekir"

Çapar, sadece güvercinleri değil, tüm hayvanları sevdiğini, daha önce bir süre sokak köpeği beslediğini dile getirdi.

Özellikle soğuk kış günlerinde hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığına dikkati çeken Çapar, "Onları sahipsiz bırakmamak gerekir. Konuşamadıkları için dertlerini anlatamıyorlar. Ben de aç kalmamaları için uğraşıyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.