Kastamonu

ANKA Kuşu Derneği Hanönü'nün değerlerini tanıtacak

10:09 24 Aralık 2015
ANKA Kuşu Derneği Hanönü'nün değerlerini tanıtacak

Taşköprü'de 8 girişimci kadın tarafından kurulan Anka Sanat Taşköprü Kadın Girişimciler Derneği, Hanönü ilçesinde toplantı düzenledi.

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar'ın daveti üzerine ilçeye gelen Anka Sanat Kadın Girişimcileri Derneği üyeleri, Kaymakam Salih Çiğdem ve Başkan Uçar'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başkan Uçar'ın eşi Zeynep Uçar, Hanönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Birgül Yılmaz, ilçede faaliyet gösteren özel maden şirketinin temsilcisi  Gönül Tuncer ile kadınlar katıldı.

Anka Sanat Taşköprü Kadın Girişimciler Derneği  Başkanı Öznur Car, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anka kuşundan aldıkları güç ve ilhamla başladıkları serüvende büyük işler başaracaklarına inandığı söyledi. 

Kendi ayakları üzerinde durma cesaretlerini efsanevi Anka kuşunun gizemi ile simgeleştirdiklerini dile getiren Car, "Derneğimize sempati ve güven her geçen gün artarak devam etmektedir. Bizler geçmişle bütünleşmiş, el emeği göz nuru objeleri günümüze entegre ederek, anılardan alıp gün yüzüne çıkarmayı ilke edindik. Hanönü ilçesinin unutulmaya yüz tutmuş Gökçeağaç Kilimi'ni dünyaya tanıtacağız. İlçenin adını alan Tarihi Han ve Atatürk Meydanı çevresinde bulunan tarihi evleri gün yüzüne çıkaracağız" dedi.

Car, sekiz kişilik çekirdek kadro ile başladıkları serüvenlerinde 40 üyeye ulaştıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.