Kastamonu

Sıra arkadaşları mezun oldukları ilkokula idareci oldu

12:57 25 Aralık 2015
Sıra arkadaşları mezun oldukları ilkokula idareci oldu

SEMİH YÜKSEL - Kastamonu'nun Abana ilçesinde yaşayan iki arkadaş, yıllar önce mezun oldukları ilkokulda şimdi idareci olarak görev yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Abana ilçesinde aynı okullarda okurken aynı sıraları paylaşan ve her ikisi de 43 yaşında olan Anıl Özsoy ve Cengiz Kaya, üniversitede de aynı eğitim fakültesinden sınıf öğretmeni olarak mezun oldu.

Üniversiteden sonra farklı illerde çalışan iki arkadaşın hayatı, bahçesinde top koşturup koridorlarında haylazlık yaptıkları okulda, bu kez meslektaş olarak kesişti. Atatürk İlkokulunda 2007'den bu yana birlikte görev yapan iki arkadaştan Özsoy müdür, Kaya da müdür yardımcısı pozisyonunda bulunuyor.

- "Her köşesinde anımızın bulunduğu okulda öğretmenlik yapıyoruz"

Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1975'te öğretmen olan babasının atanmasıyla Abana'ya yerleştiklerini söyledi. Burada ilk arkadaşının Cengiz Kaya olduğunu belirten Özsoy, daha sonra okul hayatında da birbirlerinden ayrılmadıklarını dile getirdi.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Kaya ile aynı okulların aynı sınıflarında okuduklarını, aynı sıraları paylaştıklarını anlatan Özsoy, şöyle devam etti:

"Cengiz ile aynı sıralarda okuyup kafa kafaya verip sorunlarımızı aştık. Çocukluk ve gençlik yıllarımızı birlikte geçirdik. Liseden sonra farklı üniversitelere yerleştik ancak bu ayrılık sadece bir sene sürdü. Cengiz okulunu bırakarak yeniden sınava girdi ve benim öğretim gördüğüm Kastamonu Eğitim Enstitüsünü kazandı. Aramızda sadece bir dönem vardı. Üniversiteyi okuyup mezun olduk. Atandığım Gaziantep'te 4 yıl sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra memleketim Kastamonu'ya döndüm. Bir süre köy okullarında görev yaptıktan sonra 1997'den bu yana Abana'da bulunuyorum."

Bu süreçte arkadaşı ile bağlarını koparmadıklarını, sık sık görüştüklerini ifade eden Özsoy, uzun yılların ardından aynı sırayı paylaşıp, haylazlık yaptıkları okulda birlikte görev yapmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Özsoy, bunun anlatılmaz bir mutluluk ve gurur olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yıllar sonra öğrencilik yaptığımız sınıflarda, haylazlıklarımızla öğretmenlerimizi bıktırdığımız koridorlarda, kısacası her köşesinde bir anımızın bulunduğu okulda öğretmenlik yapıyoruz. Bir gün öğretmen olup aynı okulda görev yapacağımız ikimizin de aklının ucundan geçmezdi. Kader, bizi bir araya getirdi. Bu binada çocukluğumuz, gençliğimiz geçti. Şimdi tecrübemizi, enerjimizi, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için harcıyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz."

- Yılların eskitemediği 40 yıllık dostluk 

Cengiz Kaya da "can dostum" diye nitelendirdiği Özsoy ile 40 yıllık dostuluğu bulunduğunu, şimdi hayattan edindikleri tecrübeleri öğrencilerin eğitimlerine birlikte yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Eğitim fakültesinden sınıf öğretmeni olarak mezun olduğunu fakat 5 yıl Sakarya'da ticaretle uğraştığını bildiren Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"1999 Marmara depreminden sonra öğretmenliğe döndüm. Ordu'nun Çamaş ilçesinde 4 yıl görev yaptım. Ardından memleketim Kastamonu'ya tayinim çıktı. Köy okulunda 3 yıl görev yaptıktan sonra Abana'ya atandım. Kader, kardeşim gibi değer verdiğim sınıf arkadaşım, meslektaşım Anıl ile bizi aynı okulda bir araya getirdi."

İnsanın eğitim gördüğü okulda öğretmenlik, idarecilik yapmasının çok güzel bir duygu olduğuna işaret eden Kaya, yıllar önce öğrenciyken koridorlarında yaramazlık yaptıkları, bahçesinde oyun oynadıkları, anılarını barındıran okulda çalışmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Kaya, hatalarını büyütmek yerine hep birbirlerini tamamladıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Her türlü sıkıntıyı kafa kafaya verip aştık. Şimdi yetiştirdiğimiz öğrencilere de bu şekilde örnek olmak için mücadele veriyoruz. İnşallah, ölüm bizi ayırıncaya kadar dostluğumuza zarar verecek bir davranışımız olmayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.