Kastamonu

Yurtta kış

01:20 31 Aralık 2015
Yurtta kış

Kastamonu'nun sahil ilçelerinde yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamaya neden oluyor.

Sabah saatlerinde başlayan ve bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.   

Kar kalınlığının 50 santimetreye kadar çıktığı Abana-Kastamonu karayolunda, bazı araçlar şarampole düştü. Sis ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı güzergahta sürücüler, güçlükle ilerledi.

Çatalzeytin-İnebolu karayolunda da birçok araç, buzlanma nedeniyle kayarak yoldan çıktı. Sürücüler, araçlarını kurtarabilmek için yoğun çaba sarf etti.

- Traktörüyle yolda kalanların yardımına koştu

Çatalzeytin ilçesine bağlı Kuğu köyünde yaşayan Niyazi Yılmazer, kendisine ait traktörle yolda kalan araç sürücülerine yardımcı oldu. 

Kar ve buzlanma nedeniyle ilerlemeyen araçları traktörüyle çeken Yılmazer, araçların yol kenarındaki uygun alanlara çekilmesini sağladı. 

- "Biz işin insanlık kısmındayız"

Yılmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abana-Çatalzeytin karayolunda kar kalınlığının giderek arttığını belirterek, "Ana yol güzergahında bulunduğumuz için yolda kalanların çabasını gördüm. Araçların bir kısmını şarampolden çıkardık, yolu kapatan ağır vasıtayı da güvenli bir yere çektik. Biz, işin insanlık kısmındayız. Önemli olan insanlığın yolda kalmaması" diye konuştu.

Güzergahta bazı sürücülerin araçlarını güvenli bir yere park ederek, yolun açılmasını beklediği gözlendi.

Aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle bölgede kısa süreli elektrik kesintileri yaşandı. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 56,5 santimetre olarak ölçüldü.

Kastamonu Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü tahminlerine göre, kar yağışının gelecek hafta başına kadar sahil şeridinde yoğun, iç kesimlerde ise hafif şekilde devam etmesi bekleniyor. 

- Köy yolu açıldı, çocuklar ailelerine kavuştu

Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde okullarının kar tatili olması nedeniyle ilçe merkezinde mahsur kalan öğrenciler, İl Özel İdare ekiplerince kurtarılarak ailelerine teslim edildi. 

Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı Şenpazar'da köy yolları kapanınca 4 öğrenci ilçede mahsur kaldı. İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Küçükmutlu köyündeki evlerine gidemeyen öğrenciler, Şenpazar Kaymakamlığına başvurdu.  

İl Özel idare ekiplerinin yaklaşık iki saatlik çalışması sonucu köy yolu açılırken öğrenciler ailelerine teslim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.