Kastamonu

İnebolu Belediyesi "İstiklal Yolu Yürüyüşü" düzenleyecek

15:12 23 Mart 2016
İnebolu Belediyesi "İstiklal Yolu Yürüyüşü" düzenleyecek

İnebolu Belediyesi, Milli Mücadele yıllarında silah ve cephane sevkiyatında kullanılan Kastamonu-İnebolu arasındaki 95 kilometrelik güzergahta 4 günlük "İstiklal Yolu Yürüyüşü" düzenleyecek.

İnebolu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün 6-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Yürüyüşün 6 Haziran'da Kastamonu'dan başlayıp 9 Haziran'da İnebolu'da sona ereceği anlatılan açıklamada, 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü'nün 95. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlendiği kaydedildi.

Milli Mücadele'nin kazanılmasında Kastamonu halkının yaptığı fedakarlıkları anmak ve bu mücadelenin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak için her yıl ülke genelinden katılan yürüyüşçülerle Kastamonu-İnebolu arasındaki 95 kilometrelik tescilli tarihi yolda İstiklal Yolu Yürüyüşü'nün gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu yıl 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günümüzün 95. yılı etkinlikleri kapsamında belediyemizce 6-9 Haziran tarihlerinde ikinci bir İstiklal Yolu Yürüyüşü gerçekleştirilecektir. Kastamonu Valiliğinin 2-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceği İstiklal Yolu Yürüyüşü'nden ayrı olarak, tüm giderleri İnebolu Belediyesi tarafından karşılanacak ikinci bir İstiklal Yolu Yürüyüşüne katılmak ve detaylı bilgi almak isteyenler, belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne başvurabilir, belediyemizin 0 366 811 24 70-811 45 00 no'lu telefonlarından irtibata geçebilirler ya da belediyemizin resmi e-posta adresi olan 'info@inebolu.bel.tr'ye e-posta gönderebilirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.