Kastamonu

"İyi Dersler Şoför Amca" afiş yarışması

16:26 12 Mayıs 2016
"İyi Dersler Şoför Amca" afiş yarışması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin lastiklerinin iş birliğinde yürütülen, "İyi Dersler Şoför Amca" afiş yarışmasında Türkiye birincisi olan İnebolu Hüseyin Avni İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Habibe Tekebaş'a ödülü törenle verildi.

Okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapçı, Türkiye'de bir başka terörün de trafikte yaşandığını söyledi.

Projeyi hazırlayan paydaş kurumlara teşekkür eden Dolapçı, çocuklara şu sözlerle seslendi:

"Hedefimiz sizsiniz, bizim yaşadığımız sıkıntılı günleri, trafiğin her gün içimizde bir takım acılar, sızılar bırakarak takvimin yaprağını devirdiği bugünleri sizler yaşamayın istiyoruz. İstiyoruz ki sizler kazasız yaşayın. O yüzden biz bugün bu eğitimi yapıyoruz, o yüzden bu yarışmaları düzenliyoruz. Düzenliyoruz ki hem birbirinize hem trafikteki sizinle beraber hareket edenlere hem de bunlarla etkilenen herkese tüm canlılara saygılı olun lütfen."

Michelin Türkiye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selen Muratoğlu da konuşmasında, "İyi Dersler Şoför Amca" projesini 2010 yılında hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu kapsamda düzenlenen afiş yarışması bizim için bir o kadar önemli. Çünkü sizler, siz öğrenciler gibi değerlerin büyüklerine söylemek istedikleri mesajları biz alıyoruz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizin güvenliğiniz bizim için çok önemli." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada birinci olan 4. Sınıf öğrencisi Habibe Tekebaş'a bisiklet hediye edildi. Birincilik kupası ise okul müdürü Savaş Ören’e verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.