Kastamonu

20 yıldır araç kataloğu biriktiriyor

11:24 25 Mayıs 2016
20 yıldır araç kataloğu biriktiriyor

BİLAL KAHYAOĞLU - Kastamonu'da çocukluğundan beri araçlara merakı bulunan 29 yaşındaki Emrullah Kıldıroğlu, 20 yıldır bunlara ilişkin katalogları topluyor.

Kentte 10 yıldır sigorta acentesinde çalışan, evli ve bir çocuk babası Emrullah Kıldıroğlu, AA muhabirine, araçlara merakının çocukluğunda başladığını, o dönemde bisikletine otomobil modellerinin isimlerini verdiğini söyledi.

Küçüklüğünde internetin yaygın olmaması nedeniyle babasına otomotiv bayilerinden katalog aldırdığını anlatan Kıldıroğlu, katalogları koltukların altındaki sandıklara sakladığını, annesinin de bu duruma kızdığını dile getirdi.

Yaklaşık 20 yıldır katalog biriktirmeyi sürdürdüğünü kaydeden Kıldıroğlu, şöyle devam etti:

"Çocukken daha çok otomobil görmek için okula yürüyerek giderdim. Eve dönerken elimde mutlaka bir katalog ya da araçlarla ilgili kağıt olurdu. Yolda gördüğüm araçları incelerdim. Yıllar geçti, yaşım ilerledi ama araç sevgimde değişiklik olmadı. Hatta artarak devam etti. Hala yeni çıkan araç kataloglarını alıyorum. Zaman içinde otomotiv bayileri beni tanıdı. Bugün evimde bin civarında araç kataloğu bulunuyor."

Kastamonu'da çok fazla bayi bulunmaması nedeniyle büyük şehirlere giden tanıdıklarından katalog istediğini belirten Kıldıroğlu, bunlar sayesinde araçları yakından tanıdığını vurguladı.

Araçların en küçük parçasının bile hangi marka ve modele ait olduğunu bildiğini söyleyen Kıldıroğlu, "Çalıştığım işin de araçlarla ilgili olması, beni daha çok geliştirdi. Araç sigortası yaptırmaya gelenler araçlarının küçük bir özelliğini söylüyor, ben de markasını ve hangi seride olduğunu söylüyorum." dedi.

Kıldıroğlu, 4 yaşındaki oğlunun zarar vermemesi için katalogları kilitli dolaplarda sakladığını da ifade ederek, "Oğlumun da araçlara ilgisi var. Yolda gördüğü araçlar hakkında sorular soruyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.