Kastamonu

Eski MHP milletvekili Akşener:

18:11 25 Mayıs 2016 3 Yorum Var
Eski MHP milletvekili Akşener:

Eski MHP milletvekili Meral Akşener, "Başbakanlık koltuğunu istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamına da koltuğuna da talibiz. Bakanlar Kuruluna da talibiz ama en çok ilk seçimde 276'yı çok aşmış milletvekili sayısına talibiz." dedi.

Akşener, Kastamonu Havalimanı'nda kalabalık partili bir grup tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde şehir turu atan Meral Akşener, daha sonra kentteki bir düğün salonunda partililere seslendi.

MHP'de olağanüstü kurultay toplanmasına yönelik yaşananlara değinen Akşener, kongrenin mutlaka yapılacağını belirterek, Türk siyasetini yeni baştan tanzim edeceklerini, milletle inatlaşmadan milletin değerleriyle yol yürüyeceklerini ifade etti.

"Genel Merkezimizin değerli sözcülerinin ağzından öğrendik ki meğerse biz iktidar olmak için kurulmuş bir parti değilmişiz." diyen Meral Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi 20, 40 milletvekili alarak Meclis'te temsil edilmeyi doğrusu biz kendimize uygun görmüyoruz. Onun için haddimizi de bilmiyoruz, her koltuğa da talibiz. Kırmızı plaka istemeyenlere saygı duyuyoruz. O zaman evlerine gitsinler. Biz kırmızı plakaları istiyoruz. Biz başbakanlığın MHP bünyesinden çıkıp bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz. Başbakanlık koltuğunu istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamına da koltuğuna da talibiz. Bakanlar Kuruluna da talibiz ama en çok ilk seçimde 276'yı çok aşmış milletvekili sayısına talibiz. Allah'ın izniyle seçilelim, arkasından iktidar olalım, 6 ayda terörün de terör örgütünün de belini beraberce kıracağız."

Makamda iki seçim dönemi kalınması gerektiğine inandığını belirten Akşener, seçildiğinde bunu parti tüzüğüne ekleyeceklerini bildirdi.

Milletvekili adaylarının belirlenmesi sırasında ön seçimi getireceğini açıklayan Meral Akşener, "Şayet MHP Genel Başkanlığına seçilirsem, ilk işim Güneydoğu'da bir düğüne katılmak olacak ve o evde kalacağım. Tasada ve kıvançta beraber olacağımızı bütün vatandaşlarımıza, ülkemizin bütün fertlerine göstereceğiz ama bunu yaparken, terör mücadelesini de büyük bir kararlılıkla orada mücadele eden kardeşlerimizle hukuki bir zemin içerisinde o mücadelenin yapılmasını sağlayacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ac tavuk ruyasinda kendisini Dari Ambarinda gorurmus ahmak paralel kadin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Trip 7 yıl önce Şikayet Et
    Boşsun. Hem de bomboş.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Namiq 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız rüyanda görürsün Meral hanım
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.