Kastamonu

85 yaşında, ahşaptan eşya üretip satıyor

11:14 01 Haziran 2016
85 yaşında, ahşaptan eşya üretip satıyor

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde 85 yaşındaki Mehmet Altınkaya, yarım asırdan fazla süredir ahşaptan çeşitli eşyalar üretip satıyor.

Altınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu işi çocukluğunda, Yeniboyundurçak köyünde ahşap ustalığıyla geçimlerini sağlayan babasından öğrendiğini söyledi.

Kendisinin 30'lu yaşlarda ahşap ustalığı yapmaya başladığını belirten Altınkaya, "Bu yaşıma rağmen çalışarak ailemin geçimini sağlıyorum. Aynı zamanda geleneksel el sanatlarını kuşaktan kuşağa aktarmaya çalışıyorum. El sanatlarıyla uğraşmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

Ahşapla uğraşmadığı zaman huzursuz olduğunu dile getiren Altınkaya, "Gündüz ormanlık alana gidiyorum, işime yarayacak ağaçlardan evime getiriyorum. Yatmadan önce mutlaka ahşaptan bir şeyler yapıp öyle uyuyorum. 30'lu yaşlardan bu yana bu işten para kazanıyorum. Tüm ürünleri, evimdeki bir köşede, yıllardır sakladığım aletlerle yapıyorum." ifadelerini kullandı.

- "Müşteri hiç aramıyorum, onlar beni buluyor"

Ahşaptan her türlü ev ve süs eşyası hazırlayabildiğine işaret eden Altınkaya, oklava, kaşık, oyuncak, abajur, baston ile hediyelik eşyaları, ilçe pazarı ve fuarlarda 2 ila 5 lira arasında sattığını kaydetti.

Ürünleri satmakta zorlanmadığını anlatan Altınkaya, "Ustalığım çok iyi, müşteri hiç aramıyorum, onlar gelip beni buluyor. Belediye, fuarlara gitmeden önce sipariş veriyor, ben de hazırlıyorum. Baba mesleğini yapmaktan gurur duyuyorum. Kazandığım parayla kendimin ve eşimin geçimini rahatlıkla sağlıyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.