Kastamonu

İsviçreli üniversite öğrencisi bisikletle İran'a gitmeyi hedefliyor

13:15 05 Haziran 2016
İsviçreli üniversite öğrencisi bisikletle İran'a gitmeyi hedefliyor

İsviçre'den bisikletle İran'a gitmek üzere yola çıkan üniversite öğrencisi Moritz Cemeuziucl (23), Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde mola verdi.

Cemeuziucl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, astronomi bölümünde okuduğunu belirterek, 26 Mart’ta İsviçre'nin Bern şehrinden yola çıktığını ve İran'ın başkenti Tahran'a ulaşmak için pedal çevirdiğini söyledi.

Almanya, Avusturya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden İstanbul’a geldiğini Sakarya, Bolu üzerinden Kastamonu’nun Hanönü ilçesine ulaştığını anlatan Moritz Cemeuziucl, buradan Sinop, Samsun, Trabzon güzergahını takip ederek Gürcistan'ın Batum iline kadar gideceğini daha sonra İran'ın başkenti Tahran'a ulaşmayı planladığını belirtti.

Amacının sadece turisttik bir gezi olduğunu ifade eden Cemeuziucl, "Değişik ülkeler görüyorum, değişik insanların kültürlerini tanıyorum, benim için mükemmel bir olay." dedi.

Şimdiye kadar bisikletle 3 bin kilometre yol katettiğini söyleyen Cemeuziucl, Tahran’dan tekrar Batum’a geçeceğini ve oradan gemi ile Ukranya’nın Odessa kentine geçmeyi planladığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.