Kastamonu

Bisikletle Çin'e giden turistler Kastamonu'da

11:14 06 Haziran 2016
Bisikletle Çin'e giden turistler Kastamonu'da

Bisikletle Çin'e gitmek için yola çıkan Alman ve Fransız iki öğretmen arkadaş Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde mola verdi.

AA muhabirine açıklama yapan Alman Freddy Frederic Fritz (30), Fransız arkadaşı Pierre Letellier ile 25 Mart'ta Çin'e gitmek üzere yola çıktıklarını anlattı.

Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ettiklerini söyleyen Fritz, kasım veya aralık ayında Çin’e ulaşmak istediklerini ve bu sürede toplam 15 bin kilometre pedal çevireceklerini kaydetti.

Kendisinin tarih ve spor, Fransız arkadaşı Letellier’in de kültür öğretmeni olduğunu belirten Fritz, değişik ülkeleri görmek, kültürlerini tanımak amacıyla bisikletle tura çıktıklarını dile getirdi.

Şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Fritz, sadece çok yağmur yağdığı için yolculuklarının biraz zor geçtiğini ifade etti.

Avusturya, Macaristan ve Bulgaristan üzerinden İstanbul’a geldiklerini belirten Fritz, Karadeniz sahil yolunu takip ederek Gürcistan, Ermenistan, İran, Türkmenistan, Kırgızistan üzerinden Çin’e ulaşmak istediklerini anlattı.

Hanönü ilçesinde konaklayan turistlere ilçe halkı yemek ve çay ikram etti. İlçede bir süre dinlenen turistler daha sonra Sinop'a hareket etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.