Kastamonu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kastamonu'da

22:25 29 Haziran 2016
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kastamonu'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kastamonu'da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 tesisin temelini attı, 8 tesisin de açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesinde gazetecilerle bir araya gelen Bakan Eroğlu, Kastamonu'ya 170 milyon liralık yatırım müjdesiyle geldiğini belirterek, toplamda 21 tesisi kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

AK Parti döneminde yıllardır yapılamayan tüm yatırımları yaptıklarını dile getiren Eroğlu, her alanda Türkiye'ye çağ atlattıklarını söyledi. Eroğlu, AK Parti hükümetleri döneminde tüm bakanlıkların çalıştığını ve her bakanlığın ciddi çalışmalar, ciddi projeler yaptığını söyledi.

İktidara geldiklerinde Kastamonu'da yapılanları gözden geçirmek için çalışma yaptıklarını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bir baktık ki Kastamonu'na bir şey yapılmamış. Bazı projelendirmeler olmuş, fakat yıllar sürmüş bir kazma vurulmamış. İşe başladık ve şimdi Kastamonu'nu bir dünya şehri, bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. İktidara geldiğimizde Kastamonu'da sadece 2 ambulans vardı şimdi ambulans sayısını 34'e çıkardık. 112 acil servis istasyonu ise 1 tane vardı onu da 23'e çıkardık. Kastamonu'ya ulaştırmadan tutun tarım bakanlığına tüm bakanlıklar ciddi yatırımlar yaptı. Kastamonu'ya bir önceki ziyaretimde yine 53 müjde ile gelmiştim ve şimdi onların tamamlandığını da size açıklayacağım. Kastamonu'na 170 milyonluk yatırım müjdesi vereceğim."

AK Parti'nin sözünün eri bir parti olduğunu vurgulayan Eroğlu, hükümet olarak verilen tüm sözleri yerine getirmek için büyük çaba harcadıklarını bildirdi.

Kastamonu'da güzel hizmetlere imza attıklarını belirten Eroğlu, çok önem verdiği Kırık Barajı'nı da ciddi çalışmalar sonucunda yatırım programına aldıklarını, ihalesini yaptıklarını ifade etti.

- Temel atma ve açılış töreni

Eroğlu, daha sonra İnönü Mahallesi'nde düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasimine katıldı.

Törende, DSİ'nin inşa edeceği Araç Barajı, Taşköprü Hasanlı Barajı, 10 adet taşkın koruma tesisi ile Küre Dağları Milli Parkı Horma Kanyonu 2. ve 3. Etap Yürüyüş Parkuru'nun temelini atan Bakan Eroğlu, ayrıca DSİ tarafından yapımı tamamlanan Tosya Kösençayır Göleti Yükseltilmesi işi ile 7 adet taşkın koruma tesisinin de açılışını gerçekleştirdi.

Eroğlu, temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerle 81 bin dekar zirai arazinin suya kavuşacağına dikkati çekerek, "Şehre 1,58 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. Yılda 13,79 milyon kilovatsaat enerji üretimi yapılacak. Ayrıca 1 il merkezi, 3 ilçe merkezi, 10 yerleşim yeri ve 2 bin 403 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak." dedi

Törende 10 aileye gelir getirici tür sertifikası, 10 aileye de Or-Köy sertifikası verildi. Ayrıca 5 bin kişiye de ceviz ve çeşitli fidanlardan dağıtıldı.

Törene, Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, daire müdürleri, meslek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Eroğlu, programın ardından vatandaşlarla iftarını açtı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.