Kastamonu

19 Eylül Gaziler Günü

17:08 19 Eylül 2016
19 Eylül Gaziler Günü

Kastamonu'da Şehit Aileleri ve Gazi Evi açıldı.

Kastamonu Belediyesi tarafından şehit aileleri ve gazilere yönelik kullanılacak Hepkebirler Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan iki katlı binanın restorasyonu tamamlandı.

Gaziler Günü programı çerçevesinde açılışı yapılan binada Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi birlikte hizmet verecek.

Açılışta gazetecilere açıklama yapan Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, şehit aileleri ve gazilerin yer sorununun hizmete açılan söz konusu binayla çözüldüğünü söyledi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise şehit aileleri ve gaziler için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Gazilerin 19 Eylül Gaziler Gününü'de kutlayan Babaş, şunları söyledi:

"Şehitlerimiz ve gazilerimizin vatan topraklarının savunulmasında gösterdikleri fedakarlıklar elbette her türlü takdirin üzerinde yer almaktadır. Memleketimizin birlik, beraberliğini sağlamak ve al bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak adına bizler, dün olduğu gibi bugün de ve hatta yarın da topyekün mücadeleden geri durmayacağız. Bayrağımızı hiçbir koşul altında yere düşürmeyeceğiz, ezanlarımızı asla dindirmeyeceğiz."

Açılışa, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.