Kastamonu

İtfaiyeden baca temizliği uyarısı

16:07 25 Ekim 2016
İtfaiyeden baca temizliği uyarısı

Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaklaşan kış öncesi vatandaşlara baca temizliğine dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Kastamonu Belediyesinden yapılan açıklamada, baca temizliğinin önemi belirterek, baca temizliği yapılmayan evlerde ölümlere varan olayların yaşanabildiği hatırlatıldı.

Soba ve kalorifer bacalarının kış öncesi temizlenmesi gerektiği dile getirilen açıklamada, "Ev ve iş yerlerinde ısınma amacı ile yakılacak soba ve kaloriferlerin bağlı olduğu bacalarının düzenli olarak temizletilmesi, özellikle soba kullanan vatandaşların baca dan sızan gazlar nedeniyle yaşanabilecek facialara karşı önlem almaları gerekmektedir. Konut yangınları ve zehirlenmelere karşı bu önlemlerin alınması can kayıplarını önleyecektir. Baca temizliği şehrimizin havasının kirlenmemesi ve ekonomik olarak ısınmak içinde faydalı olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Doğalgaz cihazlarının ve bağlı olduğu bacaların da aynı şekilde yetkili servislerce kış öncesi bakım ve temizliğinin yapılmasının da can güvenliği açısından önem taşıdığı hatırlatılan açıklamada, doğalgaz kullanılan ev ve işyerlerinde havalandırma menfezlerinin kapatılmaması uyarısı da yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.