Kastamonu

"Malazgirt'ten 15 Temmuz'a Şehitlik" resim sergisi açıldı

20:57 17 Mart 2017
"Malazgirt'ten 15 Temmuz'a Şehitlik" resim sergisi açıldı

Kastamonu'da lise öğrencileri tarafından hazırlanan "Malazgirt'ten 15 Temmuz'a Şehitlik" resim sergisi açıldı.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla hazırlanan resim sergisi kentteki bir alışveriş merkezinde açıldı. İl genelindeki 16 lisenin öğrencileri tarafından hazırlanan 43 resimde Malazgirt'ten 15 Temmuz'a şehitlik teması işlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şube Müdürü Hüseyin Kendir, yaptığı açıklamada, resimlerin tamamının öğrencilerin eseri olduğunu ifade etti.

18 Mart dolayısıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını dile getiren Kendir, "İl genelindeki 16 lisemizin tamamı etkinliğe katıldı ve resim gönderdi. Öğrencilerimiz şehitlik konusundaki hayal güçlerini motiflere yansıttılar. Çok güzel resimler ortaya çıktı. Ben kendilerini tebrik ediyorum." dedi.

Anadolu'yu vatan yapanları hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Kendir, "Bize Anadolu'yu vatan yapan ecdadın resimleri var burada. Malazgirt'ten 15 Temmuz'a kadar tüm şehitlik konularını kapsayan bir sergi. Şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek istedik" diye konuştu.

Sergi, pazar gününe kadar açık kalacak.

Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak daha sonra sergiyi gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.