Kastamonu

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

00:58 07 Nisan 2017
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Bize 'yandaş sendika' dediler. Eğer milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak yandaşlıksa, yandaşlığı kabul ediyoruz." dedi.

Memiş, Kastamonu Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Memur-Sen'e davet, tercimiz evet" programında yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemine işaret etti.

Memur-Sen'in her zaman milletin yanında olduğunu dile getiren Memiş, "Yarın sabah uyandığınızda ne olacağınızı bilmiyorsanız, başınızı yastığa koyduğunuzda yarın darbe mi olacak ekonomik kriz mi olacak bilmiyorsanız, aldığınız kazanımların bir önemi yok. Başımızı yastığa koyarken yarınımızdan umutlu, güçlü bir Türkiye uykusuna uyumak için sendikacılık yapıyoruz." diye konuştu.

Ülkenin geleceğine katkı sağladıklarını söyleyen Memiş, "Özlük hakları olarak hiçbir şey almamış olalım ama bu ülkede başörtüsü yasağı gibi bir ayıbın tarihin çöp sepetine gönderilmesi devrimini siz gerçekleştirdiniz. Bu ülkenin gençlerinin önünü kapatan sistemin kaldırılması için mücadele ederek gençlerin önünü açmak bir devrimdir, bu devrimi de sizler gerçekleştirdiniz. Bize 'yandaş sendika' dediler. Eğer milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak yandaşlıksa, yandaşlığı kabul ediyoruz." ifadesini kullandı.

Memiş, Türkiye'nin terörle ciddi bir mücadele içinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün ülkemiz terörle mücadele konusunda önemli bir sınav veriyor. FETÖ, PKK ve DAEŞ terör örgütü ile güçlü bir mücadele veriyor. Şu an ülkemiz aslında Suriye'de bir savaş veriyor. Maalesef ülkemizdeki bazı siyasiler 'bizim Suriye'nin içinde ne işimiz var?' diyerek bu politikayı eleştiriyor. Bizler üç kıtada hüküm sürmüş, gittiği her yere adalet götürmüş bir ecdadın torunları olarak, sınır güvenliğimiz için Suriye'de kurulmaya çalışılan Kürt devletine karşı elbette duruş göstereceğiz. Elbette Suriye'nin içinde de olacağız bataklığın kurutulması için mücadele de edeceğiz. Bu anlamda sonuna kadar devletimizin yanındayız. Her türlü terör mücadelesinde de Suriye politikasında da ülkemizin ve devletimizin yanında durmaya devam edeceğiz."

Mevcut sistemde sık sık hükümet değiştiğini ifade eden Memiş, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 93 yıllık tarihinde 65 hükümetin olduğunu görüyoruz. 25 günlük hükümetlerin olduğu dönemleri gördük. Geçtiğimiz günlerde Afrika'ya gitmiştim. Orada 'sizde ne kadar sürede hükümet değişir' diye sordum. '6 ayda bir değişir' dediler. Türkiye de hükümet kurma noktasında Afrika ligindeydi. Yıllarca bizi kandırdılar. Kendi biçtikleri yöntemlerle bu ülkeyi yönetmeye çalıştılar. Bu ülkede istikrarlı bir dönem istemiyorlar." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.