Kastamonu

"Kütüphanesiz okul, kitapsız öğrenci kalmasın" kampanyası

12:49 05 Mayıs 2017
"Kütüphanesiz okul, kitapsız öğrenci kalmasın" kampanyası

Tosya Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Kütüphanesiz okul, kitapsız öğrenci kalmasın" kampanyası kapsamında Kaymakam Deniz Pişkin, Cumhuriyet Anaokulu'ndaki öğrencilere kitap okudu.

Pişkin, kampanya kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilerle kitap okumaya devam ettiklerini söyledi.

Kampanyanın geldiği seviyenin iyi olduğunu dile getiren Pişkin, "Her şeyin başlangıcı yavaş olur. Belirli bir ivmeyi yakaladıktan sonra hıza ulaşırız diye düşünüyorum. Şu anda o ivmeyi yakalama noktasındayız." dedi.

Kampanyanın Türkiye'nin farklı yerlerinden maddi manevi destek gördüğünü de belirten Pişkin, şöyle devam etti:

"Üsküdar Belediyesi Ortalıca'daki okulumuza 3 bin kitap gönderdi. Onları teslim alarak raflara yerleştirdik. Üsküdar Belediye Başkanımıza sevgi ve saygılarımızı ilettik. Bugün de Cumhuriyet Anaokulu'muzu ziyaret ettik. Buradaki çocuklarımız kitap okuyamayacakları için ben onlara masal kitabı okudum. Maksat okumanın hazzına varsınlar. Evlerinde anne ve babalarına 'Bize kitap okuyun' desinler."

Pişkin, 8 Mayıs Pazartesi günü de kahvehanede kitap okuyacaklarını ifade ederek, "Daha sonra farklı yerlerde okumaya devam edeceğiz. Kitap kampanyasına destek farklı, okuma kampanyasına destek farklı bir şey. Desteği olmayanlar bile okuyorsa benim için yeterli." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.