Kastamonu

Kastamonu'da kısa kısa

16:12 15 Mayıs 2017
Kastamonu'da kısa kısa

Abana ilçesinde ilk ve ortaokul öğrenciler, kamu kurumlarını ziyaret ederek birim yetkilileriyle kitap okudu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk İlk ve Ortaokulundan 350 öğrenci, Hükümet Konağı'nda Kaymakam Vekili Hasan Hüsnü Türker'i ve diğer müdürlükleri ziyaret etti.

Daha sonra öğrenciler, eş zamanlı olarak Kaymakam Vekili Türker ve diğer kurum müdürleriyle yarım saat boyunca kitap okudu.

Kaymakam Vekili Türker, yaptığı konuşmada, öğrencilerin yalnızca haftanın belirli günlerinde değil, fırsat olduğu her an kitap okumaları gerektiğini söyledi.

Öğrencilere, anne ve babalarıyla bir arada kitap okumayı tavsiye eden Türker, "Sizler böyle sürekli okumaya devam ederseniz yarınlarımız daha güzel olacak. Hem eğitim hayatınızda hem sosyal yaşantınızda bunun faydalarını mutlaka göreceksiniz. Özellikle eve gittiğinizde anne ve babalarınıza söyleyeceksiniz, onları da kitap okumaya teşvik edeceksiniz ve aile ortamında bir arada kitap okuyacaksınız. İnşallah, onlar da sizi kırmayacak ve sizlere eşlik edecek." diye konuştu.

Abana Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Kaya ise 15-19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla kültürel ve sportif alanlarda faaliyetlerin sürdüğünü belirtti.

İlçede anlamlı bir kitap okuma etkinliğine imza attıklarını aktaran Kaya, şöyle konuştu:

"İlçemizde kamu kurum ve kuruluşunda eş zamanlı bir kitap okuma etkinliği yaptık. 350 öğrencimiz, Kaymakam Vekilimiz Hasan Hüsnü Türker'in makamı ile diğer kurum müdürlerimizin odasında kitap okumanın mutluluğunu yaşadı. Bundan sonraki günlerde sportif yarışlarla etkinliklerimizi sürdüreceğiz. 19 Mayıs akşamında fener alayının ardından gençlik ateşini yakarak, haftayı güzel bir şekilde sonlandırmak istiyoruz."

Öğrenciler kitap okurken kurumlardaki işlemler de sessiz şekilde yürütüldü.

- Sosyal Güvenlik Haftası

İnebolu Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Erdoğan Kazandır, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla İnebolu Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy'u ziyaret etti.

Kazandır, Atasoy'a çiçek sunarak kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Atasoy da Sosyal Güvenlik Haftası'nın hayırlı olmasını dileyerek ziyaretleri nedeniyle Kazandır ve personeline teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.