Kastamonu

Kastamonu türkülerine 18 ilçede klip

14:13 12 Haziran 2017
Kastamonu türkülerine 18 ilçede klip

Kastamonu türkülerinden oluşan albüm için 18 ilçede klip çekileceği bildirildi.

Kastamonulular Dayanışma Derneği (KASDER) Sanat Kurulu Yapım İşleri Başkanı Şevket Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonulu sanatçıları bir araya getirmek için çalışma yaptıklarını söyledi.

Müzikle uğraşan gençler için sanat kurulunu kurduklarını belirten Doğan, "Yaptığımız proje çerçevesinde Kastamonu'da gün yüzüne çıkmamış 15 eseri gün yüzüne çıkartarak seslendirdik ve 'Kastamonu Türküleri' isimli albümde topladık. Kastamonu İçin Çal isimli parçaya ise 18 ilçemizde klip çekiyoruz." dedi.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) üyesi Yılmaz Cesur da Kastamonulu sanatçılar olarak memleketlerine hizmet için yola çıktıklarını dile getirdi.

Kastamonu türkülerini, Türkiye ve dünyaya duyurmak istediklerini belirten Cesur, "Bu zamana kadar çeşitli nedenlerle Kastamonulu sanatçılar olarak bir araya gelemedik. Bu proje dolayısı ile yaklaşık otuz Kastamonulu sanatçı ile bir araya geldiğimiz için çok mutluyum. Bu şekilde sesimizi daha fazla duyurabileceğimize inanıyorum." diye konuştu.

"Kastamonu için çal" isimli şarkıyı klipte Yılmaz Cesur, Adnan Bektaş, Ahmet Aykın, Ahmey Ayverdi, Ali Çelik, Birsen Sömek, Cesur Can, Dobra Fatoş, Emrah Öz, Halide Gösoy, Hüseyin Subaşı, Hasan Kerimustaoğlu, Hüsnü Kemerci, Kastamonulu Erdo, Kastamonulu Kazım, Kastamonulu Seyfi, Raşit Arslan ve Şevket Doğan seslendirecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.