Kastamonu

Kastamonu'da şehit aileleri ve gazilere iftar

01:25 17 Haziran 2017
Kastamonu'da şehit aileleri ve gazilere iftar

Kastamonu Valiliği tarafından şehit aileleri ve gazilere yönelik iftar programı düzenlendi.

Kastamonu Belediyesi Konferans Salonu'nda verilen iftara kent merkezi ve ilçelerden şehit aileleri ile gaziler yoğun katılım gösterdi.

Programda konuşan Vali Vekili Yaşar Karadeniz, şehitler ve gaziler sayesinde Türkiye'de huzur ve barışın sürdüğünü ifade etti.

Karadeniz, şunları söyledi:

"Etrafımızda her taraf ateş çemberi gibi yanıyor. Bu ateş çemberinin içinde biz adeta bir huzur adası, barış adası gibiyiz. İşte bize bu huzuru, bu barışı sağlayan, canlarını bu ülke için seve seve feda etmiş olan şehitlerimizdir, gazilerimizdir. Onlara ne kadar minnet duysak azdı. Şehit ailelerimiz vatan için canından can vermişlerdir. Bu kolay bir fedakarlık değildir. Bu hiçbir şeyle ölçülecek bir fedakarlık değildir."

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Şehit ve gazilere minnet borçları olduğunu vurgulayan Babaş, "Atalarımız bu vatanı kanla almıştır. Biz de kanımızın son damlasına kadar bu toprakta yaşamaya ve müdafaa etmeye devam edeceğiz. Bizler de elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olmaya, dert ve sorunlarınızı dinlemeye, acılarınızı paylaşmaya her zaman varız." dedi.

Programa Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Baro Başkanı Mehmet Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Savaş, kurum müdürleri ve siyasi parti il başkanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.