Kastamonu

Öğretmenlerin bisikletle Karadeniz turu

19:10 23 Temmuz 2017
Öğretmenlerin bisikletle Karadeniz turu

Karabük'te öğretmenlik yapan üç arkadaş, bisikletleriyle Batum'a kadar gidecekleri Karadeniz turunda Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Karabük'ten iki gün önce yola çıkan öğretmenler Osman Doğan (57) ve Ali Tan (47) ile Kenan Aydoğdu (45) hayallerini gerçekleştirmek için Batum'a kadar pedal çevireceklerini söyledi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolculuklarına "Karadeniz Kardeşliği" adını verdiklerini belirtti.

Karadeniz turunda bu yıl Batum'a kadar pedal çevireceklerini ifade eden Doğan, şunları söyledi:

"Gelecek yıl başka arkadaşlarımızı da yanımıza katarak Batum'dan tüm Karadeniz'i bisikletle dolaşmayı hedefliyoruz. Bizler bisiklet sporunda çok geç kalmışız. Tüm Avrupalılar bisikletle dünyayı dolaşıyor ama biz Türkler yeni yeni bisiklet sporuna alışıyoruz."

Doğan, turun şimdilik sorunsuz devam ettiğini dile getirerek, "Bizi önce yabancı turist sanıyorlar. Araç sürücüleri bisikletlilere gereken saygıyı gösteriyor, şimdiye kadar bir sıkıntı çekmedik." dedi.

Aydoğdu ise Hanönü ilçesinde bir süre dinlendikten sonra Akgöl Yaylası'nda akşam çadır kurup konaklayacaklarını anlattı.

Tur kapsamında Ayancık, Sinop, Samsun, Ordu, Trabzon sahil yolunu takip ederek Batum'a kadar gideceklerini ifade eden Aydoğdu, bisikletleriyle aynı güzergahtan geri dönerek seyahatlerini tamamlayacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.