Kastamonu

31. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali

13:08 19 Ağustos 2017
31. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali

Taşköprü Belediyesince bu yıl 31'incisi düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali kapsamında "En Güzel Sarımsak" yarışması düzenledi.

Türkiye'nin önemli sarımsak üretim merkezlerinden Taşköprü ilçesinde, Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali çerçevesinde düzenlenen yarışmayla "En Güzel Sarımsak" seçildi.

Kapalı Pazar alanında gerçekleştirilen yarışmaya 66 sarımsak üreticisi, tarlalarında özenle yetiştirdikleri dünyaca ünlü sarımsaklarından oluşturdukları bir bağla katılıp birincilik için mücadele etti. Jüri üyeleri tarafından incelenen sarımsaklar, büyüklüğüne, rengine ve tadına göre derecelendirildi.

Yarışmaya Alatarla köyünden katılan Hasan Tabak birinci, Çoroğlu köyünden Murat Yıldırım ikinci, Kızılcaören köyünden Mehmet Acar da üçüncü oldu.

"En iyi buzağı" yarışmasında ise Aşağı Çit köyünden Mesut Ay, "en iyi kuzu" yarışmasında da Ağcıkişi Mahallesi'nden İsmail Camcı birinci oldu.

Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, programda yaptığı konuşmada, festival ve yarışmaların ürünlerin tanıtımında önemli olduğunu vurguladı.

Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali ile Taşköprü ve sarımsağın artık özdeşleşmeye başladığını belirten Yüksel, "Sarımsağımız ilerleyen süreçte hak ettiği yere gelecektir." diye konuştu.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da Taşköprü için sarımsağın vazgeçilmez olduğunu söyledi.

İlçenin sarımsağının uluslararası camiada tanınması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Arslan, "Taşköprü'de yabancı tohumla sarımsak ekiminin önüne geçmek için hep birlikte çalışmalar yapacağız. Hepimize önemli görevler düşüyor." dedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.