Kastamonu

Orman köylüsüne iş makinesi verildi

18:06 29 Eylül 2017
Orman köylüsüne iş makinesi verildi

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, Orman Köylerini Destekleme ve Yerinde Kalkındırma Projesi (ORKÖY) kapsamında alınan iş makinesi köylülere teslim edildi.

Tosya Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlenen kepçe teslim töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik törende yaptığı konuşmada, orman köylüsünün kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu yıl Kastamonu'da 5 milyon liralık ORKÖY yardımı yapıldı bütün İlçelerimize. Sayın Bakanımızdan aldığımız bilgi bu desteklerin daha da artırılacağı yönünde. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla destek vermek istiyoruz. Köylümüzü yerinde kalkındırmak istiyoruz. Bunun içinde ne gerekiyorsa hükümetimiz yapmaya devam ediyor." dedi.

Tosya Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı da ORKÖY kapsamında Karaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifine yüzde 20'si hibe, geri kalanı ise 2 yıl ödemesiz 4 yıl vadeyle alınan kepçeyi teslim edeceklerini söyledi.

Kesilen kurbanın ardından yapılan duayla tören sona erdi.

Törene, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hayati Özgür, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, protokol üyeleri ve Tosya Orman İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.