Kastamonu

FETÖ sanığı kendi numarasını hatırlamadı

14:52 06 Ekim 2017
FETÖ sanığı kendi numarasını hatırlamadı

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan eski dershane ve yurt çalışanı 4 kişinin yargılandığı davanın ilkinci duruşması görüldü.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan tutuklu sanıklar R.Y.S, O.K, İ.K. ve tutuksuz yargılanan K.B. ile avukatları katıldı.

FETÖ'nün kapatılan dershanesinde iki buçuk yıl çalıştığını belirten R.Y.S, yaklaşık bir yıldır tutuklu olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminden bir ay önce istifa ettiğini kaydeden R.Y.S, "Sadece burada çalışmadım. Garsonluk gibi birçok iş yaptım. Burada çalışmamın böyle sıkıntılar doğuracağını bilseydim vallahi billahi çalışmazdım. Ben ekmek paramın peşinde olduğum için burada çalıştım. Böyle bir şeyle karşılaşacağımı bilseydim o dershanenin önünden bile geçmezdim. Rabbim bu darbeyi yapanları sizlerin karşısına çıkarsın. Onlara en ağır ceza verilsin. FETÖ'nün Allah belasını versin." dedi.

Mahmekeme heyetinin 2015 yılındaki üzerine kayıtlı hatta örgütün şifreli haberleşme programı ByLock bulunduğunu ifade etmesi üzerine " Ben böyle bir hat hatırlamıyorum. Bilgim yok. Ben ByLock kullanmadım" diyen sanık R.Y.S, 2015 yılından bugüne kadar üç hat değiştirdiğini belirtti.

Mahkeme heyeti sanığa aynı hat üzerinden ağabeyi, kardeşleri ve çalıştığı dershanede görev yapanlarla görüşüldüğünü ifade etmesi üzerine, "Net hatırlasam söylerdim. Kardeşimle görüşmüşsem bu hat benimdir." dedi.

"Mahrem imam" olduğu iddia edilen sanık İ.K. ise suçlamaları reddederek, "FETÖ’nün ne olduğunu 17-25 Aralık sürecinde sezdim. 15 Temmuz’da tamamen gördüm. Hakkımdaki iddianameyle hiç bilmediğim şeyler öğrendim. Hakkımdaki terörist suçlamasını kaldıramıyorum. 'Mahrem' kelimesini hapisteyken öğrendim. Belki gelen gidenle çok muhatap olduğum için hakkımda böyle bir iddia olmuş olabilir. Ben 7 defa KPSS'ye girdim kazanamadım. Halk FETÖ'yü ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum." ifadelerini kullandı.

- "Telefonumu öğrenciler ve yurt çalışanları da kullanıyordu. Belki onlar yüklemiş olabilir."

Tosya ilçesinde FETÖ'ye ait yurtta müdürlük yapan O.K. ise örgütün devlet atamasına benzer bir atama yoluyla çalıştını belirtti.

Yurt müdürlüğü yapmadan önce FETÖ'nün dershanesinde idari birimde çalıştığını ifade eden O.K, "Dershanelerin kapanma sürecinde benim yurtta çalışabileceğimi belirttiler. O dönemde kurum içi atamalar oluyordu. Ataması yapılan kişiler eski öğretmenlerdi, bunlar kadroya dahil kişilerdi. Öğretmenler sigara içiyor mu diye takip ediyorlardı. Onlara göre iyi elemansa 3-5 sene sonra kadroya alıyorlardı. Ben Tosya dışında hiçbir yere gitmedim" diye konuştu.

Hakkındaki örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu yönündeki iddialara ise O.K, "Telefonumu öğrenciler ve yurt çalışanları da kullanıyordu. Belki onlar yüklemiş olabilir." şeklinde yanıt verdi.

Diğer sanıkları ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, sanıklar R.Y.S, O.K. ve İ.K'nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 15 Kasım'a erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.